Van YYÜ İle Ürdün Al-Bakqa Üniversitesi İşbirliği Protokolü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ile Ürdün Al-Balqa Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, protokolle öğrenciler arasında karşılıklı sportif, kültürel ve ortak araştırmalar ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi amaçlanıyor.

Van YYÜ Senato Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Al-Balqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdallah S. Al-Zoubi'nin üniversitede olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

İki ay önce kendisinin de Ürdün'e misafir olduğunu anlatan Battal, şunları kaydetti:

"Bizim üniversitemizin protokol yaptığı üniversiteler ile çok yakın ilişkiler kuruyor. Öğrenciler arasında karşılıklı sportif, kültürel ve ortak araştırmalar yapmak üzere, bu ilişkileri artırarak devam ettirmek istiyoruz. İnşallah hem öğrenci hem de öğretim üyesi değişimini de bu protokol ile etkin bir şekilde sürdüreceğiz. İnşallah bu protokol ülkemiz ve Ürdün arasında olan mevcut tarihi ve kültürel bağlarımızı daha da güçlendirecek."

Rektör Al-Zoubi ise davetlerinden dolayı Rektör Battal'a teşekkür ederek, işbirliğini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

Üniversitesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Al-Zoubi, "Ürdün ve Türkiye halkları arasında güçlü kültürel işbirliği söz konusu ve derin tarihi bağlar mevcut. İki ülke arasında çok benzerlikler bulunmaktadır. Bu işbirliğini akademik olarak geliştirmek istiyoruz. Bugün imzalayacağımız protokol ile ilk adımı atacağız. İki üniversite ve iki ülke için hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Törene, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eray Çelik ve senato üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA