Ürgüp'ten Afrin'e 14 Ton Su Gönderildi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde ilçe halkı tarafından düzenlenen ‘Mehmetçiğe Bir Damla Su’ kampanyası çerçevesinde Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiğe 14 ton su dualar eşliğinde gönderildi.

Ürgüp'ten Afrin'e 14 Ton Su Gönderildi
Ürgüp Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ‘Mehmetçiğe Bir Damla Su’ kampanyası çerçevesinde Ürgüp Musalla Caminde kılınan Cuma namazının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklere 14 ton su gönderildi. Cuma namazı sonrasında düzenlenen programda konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, “Bugün burada sınır ötesine kahraman Mehmetçiğimize ilçe halkımız tarafından düzenlenen kampanyada 14 ton suyu göndermek üzere toplandık. Su gönderiyoruz. Bildiğiz gibi su aziz bir nimet olması gereken olmazsa olmaz bir nimettir. Ama suyu bahane ederek Ürgüp’ümüzden çok değerli Ürgüplü hemşerilerimizin gönüllerinden kopan dualarımızı şuanda bu kamyonda yüklü suyun her bir katresi adedince Mehmetçiğimizin ayağı daha sağlam bassın diye, atışı daha isabetli olsun diye ve muzafferen galiben dönsünler diye her katre adedince dua etmek üzere toplandık. Su sebep ettik ve dedik ki Mehmetçiğe bir damla su bu amaçla yoldayız” dedi.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, “Ülkemizin varlığı, bütünlüğü için, geleceğimiz için sınır ötesinde bizler için, milletimiz için çarpışan değerli Türk ordumuza buradan sularla beraber dualarımızı yolluyoruz. İnşallah dualarımızı Allah kabul buyurur. Sularımızda askerlerimize bir damla serinlemeye nasip olur. Ordumuzun gazası mübarek olsun. Ürgüplü hemşerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise Ürgüp ilçe Müftüsü Muhammed Çınar tarafından yapılan duanın ardından 14 ton su yüklü kamyona Afrin’de Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlere verilmek üzer Hatay Reyhanlı İlçe komutanlığına gönderildi.
Kaynak: İHA