Türkiye'den Filistinli Yetimlere Yardım

Türkiye’den Kudüs’ü ziyarete gelen Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) mensupları, Filistinli bir yetimhanedeki çocuklara yardımda bulundu.

Türkiye'den Filistinli Yetimlere Yardım
Mescid-i Aksa’nın yalnız olmadığını göstermek ve Kudüs’ün Müslümanlar için olan önemini vurgulamak amacıyla Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) mensuplarından 90 kişilik bir grup Kudüs’e ziyaret gerçekleştirdi. Rehberler eşliğinde yapılan Kudüs ziyaretinde Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazı sonrası Kubbet-üs Sahra’nın önünde toplanarak Afrin’e giden Mehmetçiğe ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek için dua edildi. Ardından Filistin’in El Halil şehrinin Beit Ommer bölgesinde ’Tayyibe’ yetimhanesine ziyaret gerçekleştirildi.

Burada yetimhane hakkında bilgi alan heyet, yetimhaneye maddi yardımda bulundu. Ziyaret sırasında yetimhane müdürü ile konuşan AK Parti Konya Milletvekili ve EYAD Genel Başkanı Halil Etyemez, her zaman Kudüs’ün ve Filistin halkının yanında olduklarını dile getirdi. Yetimhane ziyaretinde, bahçede bulunan yetim çocuklara oyuncak ve şeker ikram edildi.

Kudüs bizim kırmızı çizgimiz”

Kudüs’e mutlaka sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, “Kudüs bizim kırmızı çizgimiz. Mescid-i Aksa’nın abluka altında olması bütün Müslümanların rahatsız olduğu bir durum. Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlarımızın çok duyarlılığı var. Burada yaşayan yetimleri ümmetin yetimleri olarak kabul ediyoruz. 200’ün üzerinde yetimin ilk ve ortaokul düzeyinde eğitim gördüğünü öğrendik. Eğitim faaliyetleri yürüten vakfın yardıma ihtiyacı olduğunu bilgi edindik. Ziyarete katılan arkadaşlarımızın desteği ile bu vakfa yardım ettik” ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı harekâtına katılan askerimize dua gönderdik”

Milletvekili Ağralı, “Kudüs bir arada yaşama kültürünün en güzel cereyan ettiği yerlerden birdir. Bu güzelliğin bütün coğrafyaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde yaşıyoruz. Buradan Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerimize dua gönderdik. Bu operasyon sadece Türkiye’nin kendi güvenliği ile ilgili bir durum değil bütün coğrafyaya huzur getirecek bir operasyondur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA