Tunceli'de FETÖ bilmecesi

FETÖ’den sicili temiz tek ilin Tunceli olduğu yönündeki haberler ne kadar doğru?

Tunceli'de FETÖ bilmecesi
Tunceli'de FETÖ bilmecesi
FETÖ'den KHK'larla ihraç edilen 110 bin 778 kişi var. 210 bin 600 şüpheli bulunurken 14 bin 64 kişi ise firarda.
 
Bu rakamları veren ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Bozdağ'ın açıklamasından ayrıntılara düşen bazı gazeteler FETÖ'den sicili temiz tek ilin Tunceli olduğu yönünde haberlere imza attı.
 
Haberler gibi benzer bir açıklama da CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi.
 
Erol'a göre; FETÖ'den dolayı Tunceli'de açığa alınan, ihraç edilen hiç kimse yok.

Munzır Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Cem Tekinoğlu'nun Posta gazetesinden Nedim Şener'e gönderdiği not ise FETÖ'nün Tunceli'de de yapılandığı ortaya çıkardı.
 
Tekinoğlu gözlemlerini şöyle aktarıyor:
  
'FETÖ Tunceli'yi kanser hücreleri gibi çepeçevre sarmış, bürokrasi başta olmak üzere şehrin ve toplumun her türlü yaşam alanına girmeyi kısmen de olsa başarmıştır.

15 Temmuz'dan sonra Munzır Üniversitesi'nden 39 akademisyen, 4 idare personel atıldı. İlde en az 200 polis ihraç edildi. Görevden alınlar arasında Tunceli Vali Yardımcısı, Hozat, Pülümür ve Mazgirt kaymakamları da vardır.

Ayrıca iki örnek vereceğim; FETÖ'nün Tunceli imamı Rahmi Kostuk'un ve beraberindekilerin Tunceli Cemevi ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği ile verdikleri görüntüler halen hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır.

Ben 2015'te FETÖ elebaşının Alevilere hakaret içeren sözlerini yargıya taşıdığımda ne yazık ki Cemevi Yönetimi uyu(tul)makla meşguldü.'

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız