Trabzon'da 'Yöresel Ürünler Çarşısı' Kurulacak

TESOB Başkanı Kara: 'Trabzon'un tüm değerlerini tek çatı altında toplayacağımız Yöresel Ürünler Çarşısı ile hem esnaf ve sanatkarımıza hem de büyük bir sıçrama yaşanan turizme katkı sağlayacağımıza inanıyorum'.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Trabzon'un tüm değerlerini tek çatı altında toplayacakları Yöresel Ürünler Çarşısı ile hem esnaf ve sanatkara hem de büyük bir sıçrama yaşanan turizme katkı sağlayacaklarına inandığını belirtti.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarın el emeği, göz nuru ürünlerini daha uygun ortamlarda geniş kitlelere tanıtarak bunların geleceğe aktarılması için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu düşünceden hareketle Trabzon'un tüm değerlerini tek çatı altında toplamak amacıyla Yöresel Ürünler Çarşısı kurmak için çalışma başlattıklarını aktaran Kara, şu değerlendirmede bulundu:

"Akçaabat köftesi, Çarşıbaşı keşanı, Trabzon kazaziyesi, Trabzon telkariye ve hasırı ile Hamsiköy sütlacı, coğrafi işaretli ürünlerimiz olarak öne çıkıyor. Ayrıca Sürmene bıçağı, Sürmene pidesi, Tonya tereyağı, Vakfıkebir ekmeği gibi ürünlerimize de coğrafi işaret almak için başvuru yapıldı. Bunların dışında bakır ürünlerinden ahşap oymacılığına, tereyağından peynire, kuymaktan kayganaya kadar onlarca ürünümüz ve lezzetimiz var. Trabzon'un tüm değerlerini tek çatı altında toplayacağımız Yöresel Ürünler Çarşısı ile hem esnaf ve sanatkarımıza hem de büyük bir sıçrama yaşanan turizme katkı sağlayacağımıza inanıyorum."

Kara, kurulacak "Yöresel Ürünler Çarşısı"nın, "Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklerin Yaşatılması" projesine de destek olacağına dikkati çekerek, "Çünkü bu çarşıda satışa sunulacak ürünlerin yapım aşamalarının ziyaretçilere gösterildiği bölümler bulunmasını da amaçlıyoruz. Böylece halkımız, satın aldıkları ürünlerin nasıl üretildiğini de görebilecek." ifadesini kullandı.

Kara, Trabzon'un el sanatları ve lezzetlerinin bir arada bulunacağı "Yöresel Ürünler Çarşısı"nın kurulacağı yer konusunda Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA