TEMA Çocuklara Çevre Bilinci Kazandırıyor

Marmaris’te TEMA gönüllüleri ilkokul çağındaki öğrencilere doğa sevgisini öğretmek için etkinlik düzenledi.

TEMA Çocuklara Çevre Bilinci Kazandırıyor
Muğla’nın Marmaris ilçesinde TEMA Vakfı gönüllüleri ilkokul çağındaki çocuklarda çevre bilinci yaratmak için İçmeler Mahallesi’nde bulunan Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nda düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

İlçedeki özel bir okulun anasınıfı öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, çocuklara üzerinde TEMA yazan tişörtler giydirildi. Minik öğrencilere ilk olarak Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı öğrencilere tanıtıldı. Etkinlik kapsamında öğrencilere çevre ile ilgili hazırlanan 10 dakikalık bir video gösterimi yapıldı. Gösterimden sonra öğrenciler TEMA gönüllüleri ile birlikte parkın bahçesinde bulunan ağaçlarla ilgili bilgi aldı. Eğitim sırasında renkli görüntüler oluştu.

TEMA Vakfı Marmaris Gönüllü Sorumlusu Mehmet Kalınsaz Marmaris Belediyesi ile birlikte yürüttükleri ortak proje hakkında bilgi verdi. Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nda bazı günlerde TEMA Günleri adı altında etkinlik düzenlediklerini belirten Kalınsaz şöyle konuştu, “Gönüllülerimizle birlikte burada stant açacağız. TEMA’yı öğrencilere tanıtacağız. Doğayla, yaşamla, bitkilerle ilgili farkındalık yaratmaya çalışacağız. Öğrencilere okullarındaki müfredata uygun olarak burada uygulamalı olarak öğrencilere yardımcı olacağız. Fidan dikimi ile ilgili de öğrencilere bilgi vereceğiz.” dedi.

TEMA Vakfı’nın, Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’ndaki çalışmaları şimdilik haftada bir gün olarak devam edecek.
Kaynak: İHA