Şehit Ömür Erbay Z Kütüphanesi'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Bayburt’ta Şehit Polis Ömür Erbay Z Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Şehit Ömür Erbay Z Kütüphanesi'nin Açılışı Gerçekleştirildi
Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle hazırlanan kütüphanenin çocuklara okuma alışkanlığı edindirmeyi amaçlamasının yanı sıra Şehit Ömür Erbay’ın ismini taşıması açısından da önemli olduğunu kaydeden Vali Pehlivan, “Bütün şehitlerimiz kalbimizde ve zihnimizde ebediyen yaşayacaktır. Bu şekilde bir kütüphaneye isminin verilerek yaşatılacak olması da ayrı bir önem ve anlam taşımaktadır. Şehit kardeşimiz ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu vesileyle şu anda Afrin’de ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda canla başla mücadele veren tüm kahramanlarımızı da muvaffakiyetler diliyorum. Allah Mehmetçiğimiz yar ve yardımcısı olsun. Bütün gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. İnşallah bu kütüphanemizden faydalanacak öğrencilerimiz buraya her gelişlerinde Bayburtlu Şehit kardeşimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi yad edecekler. Bu kütüphanemizin oluşturulmasında emeği geçen başta Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı’na, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Vali Ali Hamza Pehlivan konuşmasının ardından Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Şehit Ömür Erbay’ın eşi Şeyma Erbay ile kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Törene Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, öğrenci velileri ile emniyet ve jandarma personeli katıldı.

Kaynak: İHA