Şehit Çocuklarının Fotoğrafına Yüzünü Yaslayıp Ağladı

Fatih Erdoğan tarafından başlatılan ‘Kütüphanesiz ve 15 Temmuz köşesi olmayan okul kalmasın’ projesi kapsamında Adıyaman’da bir okulda kütüphane ve 15 Temmuz köşesi açıldı.

Şehit Çocuklarının Fotoğrafına Yüzünü Yaslayıp Ağladı
15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olan Polis Memuru Mehmet Oruç ve ikizi Ahmet Oruç’un babası Ali Oruç, şehit çocuklarının bulunduğu afişe yüzünü yaslayarak ağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası program okul öğrencisi Esat Doğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetini okumasıyla başladı.

Programda konuşan Fatih Erdoğan’ın Danışmanı Fatma Figen Demirkol, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime verdiği önemi hepimiz çok yakından biliyoruz. Bizler de cumhurbaşkanımızın izinden ve gölgesinden yürüyerek 20 Kasım 2017’de AK Eğitim Seferberliğine bismillah diyerek Ak Eğitim Seferberliği projesine adım attık. Bugün 7. durağımız olan Adıyaman Esentepe Anadolu Lisemizde 15 Temmuz köşemiz ve kütüphanemizin açılışını yapmak üzere burada hep birlikteyiz Biliyoruz ki eğitim sadece bilgi aktarmak değil, hayatın bir parçası olması gerekiyor. Kitap okurken etrafını gören çevresini ve hayatı okuya bilen dünün, bugünün farkında geleceğe yön verecek şekilde kendini geliştiren ve kendinden emin olan bir gençlik olmasını istiyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Şehit Polis Memuru Ahmet Oruç ile ikizi Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç, “Ben iki evladımızı şehit verdim. Rabbime şükürler olsun ki çocuklarım şehitlikle mertebedendiler. Çocuklarımla gurur duyuyorum. Şehitlik kısmet meselesi herkese nasip olmaz, evlatlarımı ben çok seviyorum” ifadelerini kullanarak gözyaşlarını tutamadı.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ise konuşmada, “Ülkeler çok kritik olan bu anlarda ya çok başarılı bir şekilde çıkar ya da tarih olur gider öyle bir gündü 15 Temmuz. Önümüzdeki en kritik anlardan biriydi. Kurtuluş mücadelesinde dahil meclisin bombalanmadığı bir Türkiye’de, 15 Temmuz’da o içimizdeki hainler, o alçaklar milletin mekanı, milletin meclisini bombalamaya cüret ettiler. Aynı şartlarda külliyeye, özel harekata saldırdılar. F16’larla, toplarla, tanklarla saldırdılar. Sanırsınız cephede düşman bir ülkeyle en eşit bir şekilde savaşıyorsun, hatta savaşın dahil bir hukuku vardır savaşta dahil sivillere karışılmaz. Kadınlara, yaşlılara ve çocuklara karışılmaz. Tanklara göğsünü siper etti, Ahmet, Mehmet Oruç kardeşlerimiz ve niceleri, 250 şehidimiz. Bizleri bölmeye bizleri işgal etmeye çalıştılar ama hamd olsun bu millet ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha tarihin o en kritik anda gösterdiler” dedi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı. 15 Temmuz köşesinin ziyaret edilmesiyle şehit olan iki çocuğunun fotoğraflarını gören şehit babası Ali Oruç, yüzünü çocuklarının fotoğrafına dayayarak ağladı.

Fatih Erdoğan tarafından başlatılan proje kapsamında Adıyaman Esentepe Anadolu Lisesinde düzenlenen kütüphane ve 15 Temmuz köşesi açılış törenine TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Vali Yardımcısı Adem Kaya, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Şehit Polis Memuru Ahmet Oruç ile ikizi Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç, Fatih Erdoğan’ın Danışmanı Fatma Figen Demirkol, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: İHA