Saklıkent Kanyonu'nu 482 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu’nu geçen yıl 482 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Saklıkent Kanyonu'nu 482 Bin Kişi Ziyaret Etti
Muğla- Antalya sınırında yer alan, 18 kilometre uzunluğundaki Saklıkent Kanyonu, 200 metre yüksekliğindeki dik yamaçlar arasında, su geçişleri ve zorlu parkuru ile macera tutkunlarının adresi olan kanyon; çamur banyosu, bungee jumping, rafting ve zipline gibi etkinliklerle dikkat çekiyor. Yaz aylarında dahi suyunun sıcaklığı 5 derece civarında olan kanyon, macera tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yaptığı açıklamada, Saklıkent’in ziyaretçi sayısın her yıl arttığını belirtti.

Kanyonu 2015’te 409 bin, 2016’da 429 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Otgöz, “2007’de bu sayı 482 bin kişiyi buldu. 2018’de hedefimiz 550 bin ziyaretçiyi yakalamak. Belediye olarak kanyonu ziyarete gelenlere her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Milli Parklar içerisinde Saklıkent Kanyonu’nun hizmet ve güzellik bakımından en iyi nokta seçildi” dedi.

Otgöz; yerli ve yabacı turistlerin güvenliği için kanyonda her türlü önlemin alındığını, ziyaretçilerin kanyondan memnun ayrıldığını kaydetti.

Kaynak: İHA