Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneği Toplantısı

Sakarya 15 Temmuz Milli İrade Derneğinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali İnci, 15 Temmuz gecesi ve Afrin'de şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

İnci, derneğin 15 Temmuz'u ve onun benzerleri darbeleri unutmamak ve unutturmamak üzere kurulduğunu vurgulayarak, "Milli İrade o gece bir siyasi partiye ait değildi. Milli irade, bu milletin tüm siyasi partilerini içine katarak sokağa çıkan bir iradedir. O gece tüm siyasi partilerden sokağa çıkan ve bu darbeye karşı duran bir toplum var. Bu derneği de bunların hepsini kucaklayan bir dernek olarak kurduk." ifadesini kullandı.

15 Temmuz gecesi çekilen fotoğrafları, yazıları, şiirleri ve kitapları topladıklarını belirten İnci, şöyle konuştu:

"Üniversite okuyan gençlerimiz buraya geldiklerinde istediklerini bulacaklar. Derneğimiz, inşallah daha da büyüyecek ve ilerleyecektir. Bizim amacımız çocuklarımıza, memleket, bayrak, vatan millet sevgisi oluşturmak. Bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarında öncü olmayı hedefliyoruz. Sakarya 15 Temmuz gecesinde birçok vatandaşımız gazi oldu. Valiliği işgal edilen tek iliz. O gece gazilerimiz var. Bu sepele ilimizin ismini 'Gazi Sakarya' olmasını istiyor ve talep ediyoruz. Yarınki kongremizden önce sizlerle bir araya geldik. Kongremize hepinizi bekliyoruz."

Kaynak: AA