Öğrencilerden Afrin'deki Mehmetçiğe Moral Mektubu

Kastamonu'nun Abana ilçesinde öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik'e moral ve destek vermek için resim çizip, mektup yazdı, harçlıklarıyla çikolata aldı.

Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, Afrin'de terör örgütlerine ağır darbe vurarak Türkiye sınırında destan yazan güvenlik güçlerine destek vermek için "Kahraman Mehmetçik'e Selam Olsun" sloganıyla sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Bu kapsamda, "Sevgili Mehmetçikler", "Kahraman ağabeylerim", "Zeytin Dalı Harekatı askerlerimize" gibi başlıklarla mektuplarına başlayan öğrenciler, vatan, millet ve asker sevgisiyle yazdıkları mektupları ilk olarak öğretmenleri Cengiz Kaya ve Derya Çakıcı ile paylaştılar.

Sınıf öğretmeni Cengiz Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin, haber bültenlerinden gördükleri TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nı yakından takip ettiklerini söyledi.

Harekatı merak eden öğrencilerin, "öğretmenim, orada ne oluyor?" şeklinde kendilerine sorular yönelttiğini ifade eden Kaya, "Kahraman Mehmetçiklerimiz, ülkemizin huzur ve güvenliği için, sizlerin geleceği için, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Afrin'de düşmanlara karşı destan yazıyor." şeklinde öğrencilere cevap verdiğini belirtti.

Bunun üzerine öğrencilerin asker ağabeylerine mektup yazmak istediklerini anlatan Kaya, sosyal sorumluluk projesi altında kampanya başlattıklarını kaydetti.

Kaya, öğrencilerin duygu yüklü mektuplara imza attığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tarihi şan ve şerefle, zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden terör örgütlerine karşı Afrin'de destan yazıyor. Öğrencilerimiz, imza attıkları mektuplarla askerlerimize olan güvenlerini en güzel şekilde dile getirdi. Kendileri küçük, yürekleri kocaman öğrencilerimiz, ailelerinin verdiği günlük okul harçlıklarıyla da çikolata alıp asker ağabeylerine gönderdi. Böylesine anlamlı bir etkinliğe imza attığımız için gururluyuz, mutluyuz."

Öğrencilerden 8 yaşındaki Kaan Yüksel de, büyüyünce kendisinin de asker olmak istediğini, devletini ve vatanını gözünü kırpmadan koruyacağını dile getirdi.

"Afrin'e asker gitti dediler, ben Afrin neresidir bilmiyorum ama gittiğiniz her yer vatandır." diyen Yüksel, "Sevgili Mehmetçik ağabeylerim, Zeytin Dalı'nın ne anlama geldiğini babama sorduğumda bana 'barış demek' dedi. Biliyorum, sizler oraya barış ve huzur getirmek için gittiniz. Keşke imkan olsa ben de büyük olsam yanınıza gelebilsem. Sınıf arkadaşlarım ve ben savaş uçaklarının nasıl uçtuğunu çok merak ediyoruz. Ben, evde oyuncak tank yapıyorum ama çalışmıyor. Bilmenizi istediğim biz çocuklar sizlerin yanınızdayız ve her zaman sizlere dua ediyoruz. Sizlere teşekkür ederiz, Allah yardımcınız olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA