Muğla Saklıkent Kanyonu'nu 482 Bin Kişi Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı Otgöz:'2018'de hedefimiz 550 bin ziyaretçiyi yakalamak. Belediye olarak kanyonu ziyarete gelenlere her türlü kolaylığı sağlıyoruz'

Muğla Saklıkent Kanyonu'nu 482 Bin Kişi Ziyaret Etti
Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki 18 kilometrelik Saklıkent Kanyonu'nu geçen yıl 482 bin kişi ziyaret etti.

Çeşitli sportif aktivitelere olanak tanıyan Saklıkent Kanyonu, doğal yapısı, akıntılarla şekillenmiş kayalarıyla dikkati çekiyor. Yaz aylarında dahi suyunun sıcaklığı yaklaşık 5 derece olan 18 kilometrelik kanyon, macera tutkunlarını da ağırlıyor.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saklıkent'in ziyaretçi sayısının her yıl arttığını söyledi.

Kanyonu 2015'te 409 bin, 2016'da 429 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Otgöz, "Geçen yıl bu sayı 482 bin kişiyi buldu. 2018'de hedefimiz 550 bin ziyaretçiyi yakalamak. Belediye olarak kanyonu ziyarete gelenlere her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Milli Parklar arasında Saklıkent Kanyonu hizmet ve güzellik bakımından en iyi nokta seçildi." dedi.

Yerli ve yabacı turistlerin güvenliği için kanyonda her türlü önlemin alındığını vurgulayan Otgöz, ziyaretçilerin kanyondan memnun ayrıldığını kaydetti.

Kaynak: AA