Mısır'ın Kuzey Sina İlinde Okullara Ara Verildi

Mısır ordusunun Sina'nın da aralarında olduğu çeşitli bölgelerde kapsamlı terörle mücadele operasyonu başlatması nedeniyle Kuzey Sina ilindeki tüm okullarda eğitime ikinci bir emre kadar ara verildiği bildirildi.

Mısır'ın resmi televizyon kanalının haberine göre, ordunun Sina'nın da aralarında olduğu çeşitli bölgelerde başlattığı terörle mücadele operasyonu nedeniyle yarından itibaren Kuzey Sina ilindeki okulların tamamında eğitime ikinci bir emre kadar ara verildiği kaydedildi.

Mısır ordusunun bugün Sina'nın da aralarında olduğu çeşitli bölgelerde kapsamlı terörle mücadele operasyonu başlatmasıyla eş zamanlı olarak ülkede güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı bildirilmişti.

Sina'da silahlı eylemlerin artmasının ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 29 Kasım'da ordu ve polise Sina'da 3 ay içinde istikrar ve güvenin sağlanması talimatını vermişti. Sisi, 19 Ocak'ta ise Ariş Havaalanı çevresinde güvenli bölge oluşturulmasını istemişti.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdikleri gerekçesiyle "terörist ve tekfirci" olarak nitelediği unsurlara operasyonlar düzenliyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA