Mısır'da 'Güvenlik Alarmı'

Ülkenin birçok bölgesinde başlatılan terörle mücadele operasyonuyla eş zamanlı olarak bütün illerde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Mısır ordusunun Sina'nın da aralarında olduğu çeşitli bölgelerde kapsamlı terörle mücadele operasyonu başlatmasıyla eş zamanlı olarak ülkede güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndaki üst düzey kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkedeki tüm illerde en üst seviyede güvenlik önlemleri uygulanmaya başlandı.

Özellikle emniyet güçlerinin, silahlı kuvvetlerle koordinasyon içinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonu nedeniyle tüm ülkede güvenliği sağlamak için "ihtiyati önlemler" alındığı belirtildi.

Ülke çapındaki "güvenlik alarmı" kapsamında devlet kurumları, önemli tesisler, ulusal projeler, ibadethaneler, meydanlar, turistik mekânlar ve illerin giriş çıkışlarında önlemlerin artırıldığı kaydedildi.

Mısır ordusu, bugün Sina'nın da aralarında olduğu birçok bölgede kapsamlı terörle mücadele operasyonu başlattığını duyurmuştu.

Sina'da silahlı eylemlerin artmasının ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 29 Kasım'da ordu ve polise Sina'da 3 ay içinde istikrar ve güvenin sağlanması talimatını vermişti. Sisi, 19 Ocak'ta ise Ariş Havaalanı çevresinde güvenli bölge oluşturulmasını istemişti.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdikleri gerekçesiyle "terörist ve tekfirci" olarak nitelediği unsurlara operasyonlar düzenliyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.
Kaynak: AA