Mehmetçik'e Komposta Ve Reçeller Yola Çıktı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Afrin’deki Mehmetçiklere destek için Pazarlar Belediyesinin öncülüğünde başlatılan kampanyası kapsamında toplanan reçel ve kompostolar, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere dualarla gönderildi.

Mehmetçik'e Komposta Ve Reçeller Yola Çıktı
Pazarlarlı kadınların yaz boyunca kendi aileleri için yaptıkları kiraz-vişne komposto ve reçeller düzenlenen tören ile Mehmetçiğe gönderildi. Uğurlama töreninde konuşan Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Türk milletinin asker bir millet olduğunu, kahraman Mehmetçiklerin Güneydoğu’daki sınırların güvenliği için görev başında olduğunu anlattı. Erdoğan, "Millet olarak kahraman Mehmetçiğimizin, duamız, destek ve imkanlarımızla, sonuna kadar arkasındayız. İnşallah bu zaferi millet olarak hep birlikte başaracağız. Kahraman ordumuzun Afrin’de sürdürmüş olduğu Zeytin dalı harekatına destek için Pazarlar ilçesi olarak evlerimizde yapmış olduğumuz kiraz-vişne komposto ve reçelleri belediyemiz öncülüğünde toplanarak operasyondaki Mehmetçiğimize gönderiyoruz. Askerimizin her şeyinin tam olduğunu biliyoruz. Ama bizler askerimize manevi destek vermek amacı ile bu kampanyayı düzenledik ve halkımız kampanyaya halkımız büyük ilgi gösterdi. Kampanyada annelerimiz, ninelerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz ve büyüklerimiz yaz boyu kendileri için yaptıkları komposto ve reçelleri Mehmetçiğimize gönderiyoruz. Devletimizin en üstü nasıl düşünüyorsa, halk olarak biz de aynı düşünüyoruz. Ateşe atılan İbrahim Aleyhisselama su taşıyan karınca misali tarafımızı ve gönlümüzü bu işe koyuyoruz. Duruşumuzu belli etmiş oluyoruz " dedi.

Ayrıca Başkan Erdoğan, hazırlanan koliler Pazarlar Belediyesinin araçları ile Afrin’deki askerler için Hatay’ın Hatsa ilçesine yola çıkacağını ifade etti.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Gürsel Temurci, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, MHP İlçe Başkanı Osman Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Din görevlisi Süleyman Çimen’in okuduğu Fetih suresinden sonra İlçe Müftüsü Murat Hasankahyaoğlu’nun yaptığı dua ile yardımlar Mehmetçik’e ulaşmak için yola çıktı.
Kaynak: İHA