Köyceğiz'in 'Sakin Şehir' Süreci

Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü Koruma İzleme Daire Başkanı Özkır: 'Köyceğiz sakin kent kavramını kendiliğinden elde etmiş bir bölge. Bunun tescilinin alınması için yapılan çalışmalara da katkı sunmak istiyoruz'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Koruma İzleme Daire Başkanı Ali Özkır, Köyceğiz ilçesinin "sakin şehir" sürecine ilişkin, "Köyceğiz sakin kent kavramını kendiliğinden elde etmiş bir bölge. Bunun tescilinin alınması için yapılan çalışmalara da katkı sunmak istiyoruz." dedi.

Özkır, Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Kulak Mesire alanında gerçekleştirilen "Sakin Kent Köyceğiz Projesi" kapsamında tamamlanan Koruma Odaklı Ekolojik Kentsel Tasarım Dokusunun Belirlenmesi Projesi'nin kapanış toplantısında, sergilenen birlikteliğin sonraki projelere örnek teşkil edeceğini söyledi.

Bakanlığın Köyceğiz'in "Sakin Şehir" sürecine katkı ve destek vermek amacıyla proje hazırladığını vurgulayan Özkır, şunları kaydetti:

"Süreç asıl bundan sonra başlıyor. Bu kapsamda yapılacak projelere desteklerimiz devam edecek. Proje, Özel Çevre Koruma Bölgelerinde, koruma kullanma dengesi içerisinde bu alanlara nitelik katacak, geleceğe yönelik projeler yapılmasına katkı sağlayacak. Köyceğiz, bakanlık tarafından belirlenen 16 özel çevre koruma bölgesinden biri. Süreç içerisinde elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek için burada bulunuyoruz. Köyceğiz sakin kent kavramını kendiliğinden elde etmiş bir bölge. Bunun tescilinin alınması için yapılan çalışmalara da katkı sunmak istiyoruz."

Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu ise bu süreçte atılacak her adımın Köyceğiz'i ileriye taşıyacağını, refah seviyesini yükselteceğini dile getirdi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan da hep birlikte Köyceğiz’in geleceğini planladıklarını ifade etti.

Toplantı sonunda, Köyceğiz'in Sakin Şehir sürecinde, şehir merkezinde yapılması planlanan projelerle ilgili sunum gerçekleştirildi.
Kaynak: AA