Kırşehir Özel İdaresinde İş Sağlığı Eğitimleri

Kırşehir Özel İdaresi personeline, "Temel İş Sağlığı ve İş Güvenliği" eğitimi verildi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu çerçevesinde kurum içindeki personelin bilgilendirilmesi amacıyla "Temel İş Sağlığı ve İş Güvenliği" eğitimi ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Kurumun yemekhanesindeki eğitimde, iş güvenliği uzmanları Kemal Kıray ve Rıdvan Yıldırım ile iş yeri hemşiresi Büşra Savaş, çalışanlara karşılaşabilecekleri olumsuzluklarda yapmaları gereken konuları anlattı.

Eğitim programının ardından konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, eğitimde iş sağlığının yanı sıra, meslek hastalıkları, hastalıklardan korunma prensipleri ve güvenlik sorunlarında uygulanacak teknikler ile ilk yardım konularında eğitimler verildiğini dile getirdi.

Personelde, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında bilinç oluşturarak, bunu hayatlarının her alanında uygulamalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Aydoğan, şunları kaydetti:

"İl Özel İdaresi olarak her zaman ilk önceliğimiz personelimizin sağlığıdır. Onların, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlayarak destek olmalıyız. Personelimiz sağlıklı ve güvenli çalışırsa, vatandaşlara daha verimli ve daha kaliteli hizmet verebiliriz. Bu amaçla İl Özel İdaresi olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda gereken hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Personelimiz için bu alanların yanı sıra bir çok konu da da verdiğimiz eğitimler, devam edecektir."

Kaynak: AA