Karaer; 'Sağlıkta Şiddet Bitmeli'

Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarının bitirilmesi için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtti.

Karaer; 'Sağlıkta Şiddet Bitmeli'
Yoğun ve zor şartlarda çalışan, yetersiz istihdam sebebiyle iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarının en büyük mağduriyetlerinden biri olan şiddetin önlenmesi gerektiğini belirten Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Sağlıkta şiddetin önlenmesi gerekir. Şiddet uygulayanlara karşı caydırıcı önlemler hayata geçmelidir. Tutuklu yargılanmaları, kolluk kuvveti eşliğinde hizmet almaları bunlardan biri olabilir. Bunun yanı sıra şiddet uygulayanların sağlık harcamaları 6 aylığına bu kişilerden alınmalıdır. Sağlık Bakanlığımız ve kurum yöneticilerimiz de gerekli fiziki önlemleri almalıdır. Şiddete uğrayan çalışanlara sahip çıkılmalıdır” dedi.



Sağlık ve sosyal hizmet sektöründe yetersiz istihdama da değinen Baki Karaer, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğine dikkat çekti. Yeni istihdamlarla iş yükünün hafifletilmesi gerektiğini savunan Karaer, diğer alanlarda gerçekleştirilen istihdam politikasının sağlık hizmetlerinde de hayata geçmesi gerektiğini ifade etti.

Karaer, sağlık 3 bin 5 bin yerine, 20 bin 30 bin gibi rakamlarla istihdama gidilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA