KADEM Genel Başkanı Yılmaz Açıklaması

'Kadın bugünün koşullarını, bugünün uluslararası siyasal sistemini, ekonomik koşullarını, eğitim sistemini iyi okumalı ki yetiştireceği evlatlarının geleceğini o yönde güçlendirsin' 'Her geçen gün daha güçlü bir millet olmaya devam ediyoruz. KADEM tam da bu noktada sadece kadının haklarını savunarak değil, kadını güçlendirerek, kadının haklarının bilincinde bir birey olmasını sağlayarak aslında toplumun, demokrasinin, devletin ve milletin güçlenmesini sağlamaktadır'

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, "Kadın bugünün koşullarını, bugünün uluslararası siyasal sistemini, ekonomik koşullarını, eğitim sistemini iyi okumalıki yetiştireceği evlatlarının geleceğini o yönde güçlendirsin." dedi.

Yılmaz, KADEM Kayseri Temsilciliğinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 5 yıl önce "hayalleri olmayanlar başkalarının hayallerinin bir parçası olur" diyerek yola çıktıklarını, bu yolda tüm yurdu kucaklayan, gittikçe büyüyen, güçlenen koca bir aile olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kadının sadece kendi başına güçlenmesinin bir şey ifade etmediğine inandıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kadının kendi başına güçlenmesi sadece kendisine fayda üretir. Oysaki bizim geçmişten günümüze kadar getirdiğimiz bir tarihi, kültürel kodlarımız var. Biz sadece kendisine faydası dokunan bir gelişmeyi, kendisine faydası dokunan bir kalkınmayı asla kabul etmiyoruz. Bu yüzden kadın güçlü olmalıki ailesi güçlü olsun. Kadın güçlü olmalıki evladı güçlü olsun. Kadın bugünün koşullarını, bugünün uluslararası siyasal sistemini, ekonomik koşullarını, eğitim sistemini iyi okumalı ki yetiştireceği evlatlarının geleceğini o yönde güçlendirsin. Kendini okumayan, içinde bulunduğu milletin dinamiklerini, değerlerini okumayan bir kadının ancak kendisine faydası olabilir. Oysaki toplum bireylerden arındırılmış bir şekilde yaşayamaz. Millet halktan arındırılmış şekilde ayakta kalamaz. Halkının, milletinin bütünlüğünü bilen kadın, geleceği inşa etme noktasında çok daha büyük fayda üretecektir. Milletine vatanına çok daha büyük, güçlü sahip çıkacaktır. Biz bunu 15 Temmuz'da da gerçekleştirdik."

- "Her geçen gün güçlü bir millet olmaya devam ediyoruz"

Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde kadınların rolünün çok büyük olduğunu, kadınlarının eşlerini meydanlara inmesi konusunda teşvik ettiğini ifade ederek, "15 Temmuz'da kadınlar eşlerine 'Evde ne duruyorsun, daha sokağa çıkmayacak mıyız?' demeselerdi erkeklerimiz belki evde oturup televizyonda bunu izleyeceklerdi. İnanın bana kendi iradesiyle sokağa çıkan erkeklerimiz kadar, eşini sokağa gönderen kadınlarımız da var. Bu iş ortak, bu iş zihniyet meselesi, birlikte yol yürüme meselesi, birlikte kalkınma meselesi. O yüzden 15 Temmuz mücadelesini kadınıyla erkeğiyle bu millete sahip çıkma noktasında hep birlikte yaptığımızı altını çizerek söylemem lazım." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin 1934'te kadınlara seçme seçilme hakkını tanıyan dünyadaki ilk ülkelerden biri olduğunu ancak kadınların gerek siyasal, gerek toplumsal, gerekse ekonomik hayatta aktif bireyler olması için geç kalındığını ifade etti.

Kadınların gücünü, ailenin gücünü ve ailenin birliği beraberliği hususunda kadınların rolünü fark eden ve kadınların önünü açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiklerini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hanımlarsız bu millet, bu devlet kalkınamaz' diyen bir Cumhurbaşkanımızın, bir liderimizin arkasından gitmekten de ayrıca büyük gurur duyuyorum. Çok şükür günümüzde kadını ötekileştiren bakış açısının karşısında, kadını toplumun içerisinde gören bir bakış açısı da yükselmektedir. Biz her geçen gün daha güçlü bir millet olmaya devam ediyoruz. KADEM tam da bu noktada sadece kadının haklarını savunarak değil, kadını güçlendirerek, kadının haklarının bilincinde bir birey olmasını sağlayarak aslında toplumun, demokrasinin, devletin ve milletin güçlenmesini sağlamaktadır."

Yılmaz, 28 Şubat sürecinde çok sayıda kadının mağdur edildiğini, o sancılı sürecin çok fazla acıya sebep olduğunu ifade etti, tarihten ve tarihsel değerlerden aldıkları güçle hız kesmeden mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından derneğin açılışı gerçekleştirildi.

Törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki, belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Kaynak: AA