İsrail'den Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto eden Filistinlilere müdahalesi sonucu 21 kişinin yaralandığı, onlarca kişinin gazdan etkilendiği bildirildi.

İsrail'den Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale
Filistin sağlık bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin gösterilere müdahalesi sırasında yaralanan 21 kişinin Batı Şeria'nın farklı yerlerindeki devlet hastanelerine getirildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, yaralılardan 5'inin Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksi'ne, 9'unun Nablus'taki Rafidya Hastanesi'ne, 5'inin Eriha Hastanesi'ne, birinin Beyt Cala Hastanesi'ne ve birinin de Selfit Hastanesi'ne getirildiği kaydedildi.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarılan açıklamada, İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında onlarca kişinin de gazdan etkilendiği belirtildi.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı bugün Batı Şeria'nın çeşitli noktalarında protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

İsrail askerleri bu gösterilere, göz yaşartıcı gaz ve plastik merminin yanı sıra zaman zaman gerçek mermiyle müdahale ediyor.

Kaynak: AA