Herkes Sevgilisine, Eşine Kartpostal Gönderirken O Afrin'deki Mehmetçiğe Gönderdi

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Bilecik Başmüdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezi girişine kurulan stantta herkes sevgilisine, eşine kartpostal gönderirken Hüseyin Taşkın Birgül, Afrin’deki Mehmetçiğe gönderdi.

Herkes Sevgilisine, Eşine Kartpostal Gönderirken O Afrin'deki Mehmetçiğe Gönderdi
PTT, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi Sevgi Postanesi standı açarak ücretiz kartpostal dağıttı.

Kimi öğrenciler annesi, kimi eşlerine, kimi gençler ise sevgililerine 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi kartpostal gönderirken Hüseyin Taşkın Birgül Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye-Afrin’de terör örgütü PKK-PYD-YPG ve DAEŞ’e yönelik hedefleri vurmak ve sınırı terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı ’Zeytin Dalı’ operasyonunda bulunan Mehmetçiklere gönderdi.

"Küçük bir çalışma belki ama manevi değeri büyük"

Hüseyin Taşkın Birgül, PTT’nin güzel bir çalışma yaptığını söyleyerek, "Burada Sevgi Postanesini gördüğümde ’istediğim yere kartpostal atabilir miyim’ diye sorunca ’evet’ yanıtı aldım. Zaten yakınımızdakilere sevgimizi ifade edebiliyoruz ama uzakta şuanda sevgiye ve manevi duygulara ihtiyacı olan kişiler var. Onlarda gündem de biliyorsunuz Afrin’deki Mehmetçiğimiz. Ben de oradaki Mehmetçiklere sürekli aklımızda olduklarını gösterecek bir yazı yazdım kartvizitte. Onun nişanesi olur diye düşünüyorum. Kartpostala ’bir gün değil, her gün yanınızda olduğumuzu nişanesidir’ diye yazdım. Sonuna da Suriye Afrin’deki Mehmetçik dedim. Yani orada zaten adres Afrin, göndereceğimiz kişi de Mehmetçik. Hasan Hüseyin değil yani, biz Mehmetçiğe gönderiyoruz. Küçük bir çalışma belki, ama manevi değeri büyük olduğuna inanıyorum ben bunun. PTT teşkilatımızı da kutluyorum böyle bir çalışmadan dolayı" dedi.



"Suriye’de PTT şubesinin açtık"

Kurulan Sevgi Postanesi standı hakkında bilgi veren Bilecik PTT İşletme Birim ve Pazarlama Sorumlusu Abdulaziz Çivik, "Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Devleti olarak biz Suriye’de PTT şubesinin açtık. Şuanda bütün posta hizmetleri ile haberleşme hizmetlerini veriyoruz. Başbakanımız geçen gün Afrin’deki çocuklara PTT aracılığıyla kargo gönderdi. Biz de Taşkın beye teşekkür ediyoruz. Hepimiz Mehmetçiğimize sevgimizi iletiyoruz. Biz de yazmış olduğu dileklerini Mehmetçiğimize ulaştıracağız Allah’ın izniyle" dedi.

Öte yandan ilk gün Sevgi Postanesi standında 50 kişinin Türkiye’nin çeşitli illerine kartpostal gönderdiği öğrenildi
Kaynak: İHA