GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı

Sonuç bildirgesinden: 'Maden işçileri, her zaman ve her şart altında, maddi ve manevi olarak devletimizin, ordumuzun ve şehit ailelerinin yanında olmaya devam edecektir'.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu, maden işçilerinin her zaman ve her şart altında, maddi ve manevi olarak Türk devletinin, ordusunun ve şehit ailelerinin yanında olmaya devam edeceği bildirildi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci başkanlığındaki Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, toplantıda Türkiye'deki, bölgedeki ve iş yerlerindeki gelişmelerin değerlendirdiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi operasyonunda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dilenen bildirgede, "Maden işçileri, her zaman ve her şart altında, maddi ve manevi olarak devletimizin, ordumuzun ve şehit ailelerinin yanında olmaya devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Bildirgede, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) işçi açıklarının giderilmesi için tüm ilgililer nezdinde çalışmaların sürdüğü, TTK, MTA ve Hattat Madencilik iş yerlerinde Toplu İş Sözleşmesi uygulamalarından kaynaklanan sorunlar başta olmak üzere tüm sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

TBMM'de görüşülmekte olan Torba Yasa Tasarısı'ndaki geçici 65. maddenin yeniden ele alınması ve söz konusu tasarıdaki "10 Haziran 2003-13 Mayıs 2014" tarihleri aralığında değil, tüm maden şehitlerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi için girişimlerin sürdürüldüğüne değinilen bildirgede, şunlar kaydedildi:

"Genel başkanımız ve genel başkan yardımcımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu ile makamında görüşerek bu taleplerimizi bildirmiştir. Çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgemizde ve ülkemizin tamamında örgütlenme çalışmalarına devam etmektedir. Taşeronlarla ilgili yasal düzenleme çerçevesinde MTA'daki arkadaşlarımızın kadroya alınması sürecini takip etmektedir. TTK, MTA ve Hattat Madencilik işçilerinin ve tüm emekçilerin insanca çalışıp, insanca yaşayabilecekleri koşulları sağlamak için bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi için verdiği mücadeleye aralıksız olarak devam edecektir."
Kaynak: AA