Gaziantep'te Mevsimlik Çiçek Dikimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından çevre ve peyzaj düzenleme çalışmaları kapsamında, çiçek dikimi yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, park, refüj ve kavşakla ve ilçeler başta olmak üzere il genelinde, Gaziantep iklim koşullarına uyum sağlayan 15 farklı mevsimlik ve 45 soğanlı çiçek dikildi.

Kentin bağlantı noktalarını oluşturan kavşaklara, projelendirilerek mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Çalışmalar kapsamında, refüjlerde çiçeklik alanlar oluşturuldu. Yol ve kavşaklarda yürütülen çalışmalarla, kent girişinden çıkışına tüm ana yollarda estetik bir görüntü sağlandı.

Gaziantep'in en önemli toplu taşıma hattı olan tramvay güzergahı boyunca, kuru peyzaj materyalleriyle kullanılan mevsimlik çiçek, sirkülasyona önemli değer kazandırdı.

Kent merkezinde bulunan geniş yaya yollarında da mevsimlik çiçek dikimi yapılarak, yürüyüş akslarında yoğun beton görüntünün etkisi kırılıp yerine keyifli bir yürüyüş aksı oluşturuldu.

Soğuk kış günlerine dayanıklı menekşeyle, bütün peyzaj alanları renklendi.

Farklı form ve renklerde dikilen soğanlı bitkiler de kış boyunca toprak altında kalarak baharın kendini hissettirmesiyle yüzeye çıkacak.

Ters lale, nergis lale ve sümbüllerin açmasıyla başta Botanik Bahçesi ve Kavaklık Parkı olmak üzere yollar, kavşaklar ve parklar yeşillenecek.

Kaynak: AA