Gazeteci Mustafa Yıldız, Medya Etiğini Anlattı

İstanbul UMED Medya Okulunun beşinci hafta eğitimi ilk gününde gazeteci Mustafa Yıldız, medya etiği dersi verdi.

Gazeteci Mustafa Yıldız, Medya Etiğini Anlattı
Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED)tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulunun beşinci hafta eğitimi başladı.

Beşinci haftanın ilk gününde gazeteci Mustafa Yıldız, medya etiği dersi verdi.

"Sosyal medyada etik kavramı önemsenmiyor"

Etiğin ahlak anlamına geldiğini vurgulayan Mustafa Yıldız, "Herkes Zeytin Dalı Harekatının yanında yer alamıyorsa bu etik değildir" dedi.

Sosyal medyadaki Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili yapılan algı operasyonlarına değinen Mustafa Yıldız, "Sosyal medyada etik kavramı önemsenmiyor, saf dışı bırakılıyor" diye konuştu.

ABD’li bir yetkilinin etikle ilgili, "Kötü olmak ölmekten daha iyidir. Dolayısıyla ABD etik değerleri gereği olduğu zaman çiğner" sözlerini hatırlatan Mustafa Yıldız, "Yani mücadele ettiğimiz zihniyetin ana düşüncesi bu. Biz ise ’yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar’ diyen bir medeniyetiz. Etik tartışmasını yaparken onların da bu işe nasıl baktığını bilmemiz lazım" dedi.

Eyüpsultan Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime, öğrenciler de sorularıyla katkı verdi.

7 hafta boyunca devam edecek olan İstanbul UMED Medya Okulunun beşinci haftasının ilk eğitimi sona ererken, ikinci eğitim günü Ekrem Kızıltaş’ın deneyim paylaşımıyla sürecek.
Kaynak: İHA