Doktor Belediye Başkanı, Tabibler Odası Üyeliğinden İstifa Etti

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik gerçekleştirmekte olduğu Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştirerek karşı açıklama yapan Tabipler Birliği yönetimine tepki olarak, yönetimdeki üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Doktor Belediye Başkanı, Tabibler Odası Üyeliğinden İstifa Etti


Tabipler Birliği yönetimine istifasını veren Başkan Doğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Silahlı Kuvvetlerimiz, dış güçler tarafından desteklenen PYD,PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerinin Suriye’deki yapılanmalarının ülkemizin güvenliğini tehdit etmesi sebebiyle Zeytin Dalı Harekatını başlatmıştır. Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör saldırılarına karşı milletinin egemenliğini ve hayat hakkını savunmak için yapılan bu harekatın meşru müdafaa olduğu bütün dünya tarafından kabul edilen bir gerçektir. Silahlı kuvvetlerimizin Suriye’de vermiş olduğu mücadele sırasında tamamen ülkemizin bekasını ilgilendiren bu haklı harekatımız ile ilgili Tabipler Birliği yönetiminin yaptığı açıklama, birliğin amacı açısından maalesef çok düşündürücü ve üzücü olmuştur" dedi.



"Çanakkale’de şehit olan tıbbiyelilerin ve tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır"

Tabibler Birliği’nin yaptığı açıklamanın kendi görüşlerini yansıtmadığını belirten Başkan Doğan, "Savaş karşıtı bir açıklama yapılacaksa veya insanın yaşam hakkı savunulacaksa, bu binlerce kilometre ötelerden gelip komşu ve kardeş toprakları işgal edenlere karşı yapılmalıdır. Yapılacaksa da, Kilis’te camide ibadetini yapan, evinde uyuyan, hayatını sürdürmeye çalışan sivil halka bombalar atan terör örgütlerine karşı olmalıdır. Bu talihsiz açıklama Türkiye düşmanlarını memnun ederek Çanakkale’de şehit olan başta tıbbiyelilerin ve tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır" ifadelerini kullandı.

"Terör destekçilerinin yanında yer alan Tabipler Birliği üyeliğinden istifa ediyorum"

"Sınır güvenliğimizi, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamak için başlatılan bu operasyonu millet olarak destekliyor ve güvenlik kuvvetlerimize başarılı olmaları için dua ediyoruz" diyen Başkan Doğan, "Doktor ve sağlık çalışanları da cephede yer alarak güvenlik güçlerimizin hemen arkasında yaraları sarıyorlar. Ülkemizin hekimleri ve bütün sağlık çalışanları her zaman ülkesinin, milletinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Gerek Fırat Kalkanı Operasyonu’nda, gerekse yürütülmekte olan Zeytin Dalı Operasyonu’nda mücadele ettiğimiz terör örgütleri, küresel güçlerin maşası ve temsilcisidir. Böyle kritik bir dönemde milletimizin ve devletimizin yanında değil, bilerek veya bilmeyerek terör destekçilerinin yanında yer alan Tabipler Birliği yönetimini kınıyor ve üyelikten istifa ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA