Develi Cumhuriyet Meydanı İçin Akademik Çalıştay

Develi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Cumhuriyet Meydanı 2. Etap projesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin katıldığı akademik çalıştay yapıldı.

Develi Cumhuriyet Meydanı İçin Akademik Çalıştay


Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Cengiz Acar koordinesinde 18 akademisyen ve 31 öğrencinin katıldığı çalıştayda öncelikle heyete ilçenin sosyal dokusu ve mimari özellikleri ile bilgiler verildi.

Heyet daha sonra Cumhuriyet Meydanında incelemelerde bulundu. 13 Şubat Salı gününe kadar tamamlanacak olan 8 projenin, akademik heyet tarafından değerlendirilmesinin ardından dereceye girenlere hediyeler verilmesi kararlaştırıldı.

Yürütülen çalıştayla ilgili açıklamada bulunan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Cumhuriyet Meydanımızın 2. Etabı için düşündüğümüz projenin böylesi bir çalıştayla belirlenecek olması bizlerin istişareli bir şekilde daha da güzelini bulmamıza yardımcı olurken, akademik literatüre de bir katkı sağlayacaktır. Trabzon’dan gelerek Develimiz için proje üretecek olan öğrenci kardeşlerimi ve hocalarımızı İlçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Her şey daha güzel Develi için” dedi.

Kaynak: İHA