Çevreci Minikler Kazandı

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Çevre” konulu resim yarışmasını kazanan öğrenciler için Çevreci Resimler Ödül Töreni düzenlendi. Düş Mucitleri Bilim Anaokulu’nun öğrencileri Ada Akçam ve Ela Kavçak da çevre hayallerini resmettikleri eserleriyle ödüle layık görüldü.

Çevreci Minikler Kazandı
Düş Mucitleri Bilim Anaokulu öğrencilerinden Ada Akçam (6) Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Çevre” konulu resim yarışmasında ikinci olurken, Ela Kavçak (6) ise Sergilenebilecek Resim Ödülünü aldı. Çiğli Belediyesinde düzenlenen ödül töreninde, yarışmada derece alan miniklere, çeşitli kırtasiye eşyaları, dünya klasikleri, tablet ve zeka kitleri hediye edildi. Aynı zamanda resim yarışmasına katılan tüm okulların yönetici ve öğretmenlerine tören sırasında katılım belgesi verildi.

Düzenlenen törenin ardından resim sergisi açılışı yapıldı. Serginin açılış kurdelesi öğretmenler ve öğrenciler tarafından kesildi. Düş Mucitleri Bilim Anaokulu Kurucusu Arzu Hızal, kurumlarında öğrencilerinin sosyal, bireysel becerilerinin gelişmesi için çeşitli aktiviteler düzenlediklerini söyledi.

Hızal, “Anaokuluyla birlikte aynı zamanda yetenek geliştirme merkeziyiz. Yetenek geliştirme merkeziyle 48 aydan itibaren çocukların yetenek haritaları keşfediliyor. Yetenek analizini Marmara Üniversitesinden Dr. Oktay Aydın ile entegre olarak gerçekleştiriyoruz. Bunun sonrasında çocuklarımızın yeteneklerine göre çeşitli aktivitelerle onlara ekstra destek veriyoruz. Böylece çocuklarımız kendi yeteneklerine göre yaptığı aktivitelerde daha zevkle, daha ilgili bir şekilde faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar. Yetenek analizinin her yıl yapılması gerekiyor. Mevcut okulumuza kayıtlı öğrencilere biz her yıl yetenek analizi yapıyoruz. Veliler çocuklarının yeteneğini 4 yılın sonunda net olarak anlayabiliyor” diye konuştu.

Yarışmada derece alamamış ancak resim ve görsel sanatlar alanında yetenekli öğrencilerinin olduğunu belirten Hızal, “Yarışmaya giren tüm çocuklar bizim için birinciydi. Tüm öğrencilerimize hediyelerini verdik” dedi.

Kaynak: İHA