Bozüyük'ten Kısa Kısa

Bozüyük Ertuğrulgazi ve Arif Nihat Asya Ortaokulu ortaklığıyla eTwinning portalına etkin katkı sağlamak amacıyla hazırlanan ''Neden bu isim'' projesi hayata geçirildi.

Ertuğrulgazi Ortaokulu Müdürü Rahmi Çalışkan, yaptığı açıklamada, eTwinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk ve yaklaşık 2 yıldır sadece uluslararası değil ulusal projelerin de yer aldığı bir platform olduğunu söyledi.

Projenin, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak ülkede ve Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmek olduğunu belirten Çalışkan, ''Türkçenin doğru kullanımını teşvik etmek ve çevremizde Türkçeye zarar veren günlük kullanımlara karşı farkındalık yaratmak amacıyla tüm ilçemizde yaygınlaştırılan bir projedir. Çalışmalar arasında iş yeri tabelalarında dikkat çeken yabancı sözcükler, örnek teşkil eden kurumlar, terimlerin dilimize etkileri, medyanın dilimize etkileri uzman görüşleriyle ele alınıp değerlendirilmiştir. Tüm bu çalışmalarda öğrenci ekiplerinin aktif katılımı ön plana çıkmıştır.'' diye konuştu.

- Başkan Bakıcı'dan Kur'an kurslarına ziyaret

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Yenidoğan Mahallesi'ndeki Kur'an kurslarını ziyaret etti.

Başkan Bakıcı, Yenidoğan ve Mehmetçik camilerindeki Kur’an kurslarına gerçekleştirdiği ziyarette, velilerle ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Belediye olarak Kur'an-ı Kerim öğretilmesi için emek veren kim varsa yanlarında olduklarını ifade eden Bakıcı, Diyanet İşleri Başkanlığına güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

- İtfaiyeden askerlere yangın eğitimi

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Bozüyük Mühimmat Depo Komutanlığı'ndaki askerlere yangın ve acil durumlara müdahale eğitimi verildi.

Eğitimde, yangına yaklaşma, müdahale türleri, çıkış ve oluşum şekillerine göre yangında yapılması gerekenler ile ilgili ayrıntılı bilgi verilirken, yangına müdahalede en önemli unsurun güvenlik olduğu vurgulandı.

Askerlere ayrıca, su ve köpükle yangın söndürme çalışması uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak: AA