Bozgeyik Açıklaması 'Dünyanın Gözü PTT'nin Üzerinde'

PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, “Her yıl postacılık alanındaki kârımızı yüzde 50 arttırıp dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir şirket haline geldik” dedi.

Bozgeyik Açıklaması 'Dünyanın Gözü PTT'nin Üzerinde'
Samsun’da, PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik’in katılımıyla, PTT’nin hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kenan Bozgeyik, “Gece-gündüz demeden koşturarak bu ülkenin istihdamına katkıda bulunmak ve bu ülkenin insanının ihtiyacını görmek gibi koşulsuz bir inanç ve gayretle çalışmak her kuruma ve her insana nasip olmaz. PTT artık sadece posta işiyle uğraşan ve sadece mektup getiren bir kuruluş olmaktan çıktı. Artık bir büyük holding olma yolunda ilerliyor. Allah’a şükürler olsun. 2016 yılını karlı kapattığımız gibi 2017 yılını da daha büyük kar oranıyla kapattık. Her yıl postacılık alanındaki karımızı yüzde 50 arttırıp bankacılık alanında da en az o kadar kar eden, e-ticarette de yüzde 300 büyüyen dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir şirket haline geldik. Bu şirket sizlerin eseriniz” ifadelerini kullandı.

Kaymak: “PTT gerçekten büyük bir çağ atladı”

PTT’nin vermiş olduğu hizmetleri takdir ettiğini dile getiren Samsun Valisi Osman Kaymak, “PTT, Telekom’dan ayrıldığında acaba yoluna devam edebilecek mi diye bir söylenti vardı. Ancak PTT yaptığı ataklarla kendisini göstermeyi başardı. PTT gerçekten büyük bir çağ atladı. Bugün ben de bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak PTT’nin bu hizmetlerini gördükçe büyük mutluluk duyuyorum ve gururlanıyorum” diye konuştu.



Yılmaz: “Modern Türkiye’nin gülen yüzü”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, “Kurulduğundan bu yana kendini geliştirerek modern Türkiye’nin gülen yüzü olma yolundaki mücadelesine büyük katkılar veren PTT’nin bir bölgesel toplantısına Samsun ilimizde ev sahipliği yapmak çok güzel. Hepinizin çok iyi bildiği gibi haberleşme hadisesi 1980’lerden sonra geçmiş ile kıyaslanamayacak kadar dünyada elektronik teknolojisiyle tarif edilemez boyutta şekil değiştirdi. Biz Samsun’da da çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Samsun Limanı Türkiye’nin Kuzey’e açılan kapısı oldu. Gerek hava, gerek kara gerekse deniz ve demiryolu ağı her gün biraz daha iyileşti. Bu vesileyle de Samsun Kuzey’e yapacağı ihracatlarda önemli roller almaya başladı.

Biz ihracatları güçlendirmek adına da Avrupa Birliği’nden alınan hibe ile Tekkeköy ilçemize bir lojistik merkez kurduk. Bu lojistik merkezimizde PTT’yi görmekten mutlu olacağımı belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a hediye takdim etti.
Kaynak: İHA