Bartın Üniversitesinde 'Proje Tanıtım Ve Değerlendirme Toplantısı' Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörlüğü tarafından "Proje Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.



Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite konferans salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, kalite süreçlerinde sürekli iyileşme mantığının önemli olduğunu belirterek, "Yani bugün dünden daha iyi olmalı, yarınımız da bugünden daha iyi olmalıdır. Asla iki günümüz aynı olmayacak anlayışıyla her gün üzerine ekleyerek çalışmalıyız. Üretilen proje sayısının ve niteliğinin artırılması gerekmektedir." dedi.

Akademisyenlere proje üretme konusunda bazı önerilerde de bulunan Uzun, bölgeden başlayarak projeler üretilmesi, ve bu çalışmaların çıktılarının katma değer olarak yöre halkına sunulması gerektiğini de ifade etti.

Rektör Uzun, şöyle devam etti:

"Bu sayede yatırımcılarımızın ilgisini bölgemizin üzerine çekebiliriz. Üniversitemizi bu şekilde söz sahibi olan bir konuma getirebiliriz. Üniversitemizi eğer bir proje üretim merkezine dönüştürebilirsek, bu seferberliği başlatabilirsek bunun doğal sonucu olarak da başarılar birbirini takip edecektir. Çok uzun olmayan bir vadede bunu gerçekleştirebilmemiz durumunda başarılarımız katlanarak devam edecektir. Akademisyenlerimizin, ürettiği çalışmalarla üniversitemizi üst sıralara taşıyacağına olan inancım tamdır.

Biz üniversite olarak yaptığımız çalışmalarda kalite ölçütlerinde sınıflandırmalarda hızlı bir gelişme göstermemiz gerekiyor. Bu noktada Proje Teknoloji Ofisine önemli görevler düşmektedir. 'Proje Teknoloji Ofisi' bütün akademisyenlerimizi başvurular gibi çeşitli konularda bilgilendirecek, destekleyecek ve teşvik edecektir."

Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Kaygın da, koordinatörlüğün yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA