ASKİ'den Sarıçam'da Alt Yapı Çalışmaları

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Sarıçam ilçesinin altyapı sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

ASKİ'den Sarıçam'da Alt Yapı Çalışmaları
Sarıçam Çınarlı mevkisinde çeşitli sokaklarda gerçekleştirilen kanalizasyon hattı projesine Aralık ayında başlayan ASKİ ekipleri, 300 mm çapında beton boru ile yaklaşık 5 kilometrelik projenin 3,5 kilometresini döşedi. Çalışmaları sürdüren ekipler, Mart ayının başına kadar kalan hattın tamamlanmasını planlıyor.

ASKİ ekipleri 25 konutun abone bağlantısını da yapıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 80’e yakın abone, fosseptik çukurlarından kurtulacak ve bahse konu bölge, kanalizasyon hattı bağlantılarıyla modernize edilecek.

Söz konusu bölge, yeni yerleşim yeri olduğu için bu projenin ileriye dönük bir katkısı da; kanalizasyon hattının döşenmesi sırasında hat boyunca yer alan imarlı yolların güzergahlarının belirlenmesi olacak. Bu sayede mahallede yol açılmasına katkı sağlanıyor.

ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, “Hem şehir merkezinde hem de ilçelerimizde projelerimiz ve yatırımlarımız durmaksızın devam edecek. Özellikle Sarıçam ilçemizin alt yapı sorununu ortadan kaldırmak için proje üretmeyi ve yatırım yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA