Arnavut Kültür Derneği'nden Başkan Şirin'e Sıcak Karşılama

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Arnavut Kültür Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu.

Arnavut Kültür Derneği'nden Başkan Şirin'e Sıcak Karşılama
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turan Mahallesi Baltacı Mahmut Yolu üzerinde faaliyetlerini sürdüren Arnavut Kültür Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Eyüp Sabri Özbilen ve dernek üyeleri tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Başkan Şirin’e Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil de eşlik etti. Turgutlu’daki Arnavutların bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Şirin, “Belediye binamızın yanında yer almanızdan dolayı bir nevi komşu olduk. Bu anlamda da dernek binanızın hayırlı olmasını diliyorum. Başkan Eyüp Bey ve yönetim kurulu geçen hafta nezaket gösterip bizleri ziyaret etmişti. Bugün de ne mutlu ki böyle sevdiğimiz, saydığımız dostlarımızla bir aradayız. Tabii kültürel zenginlerimize sahip çıkmak çok önemli. Bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak, hemşehrilik bilinciyle, dostça, kardeşçe bu ülkede yaşamaktan daha kıymetli bir şey yoktur diye düşünüyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Arnavut Kültür Derneği Başkanı Eyüp Sabri Özbilen de Başkan Şirin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Başkanımız içimizden biri. Bizler kendisini yıllardır hem mesleki anlamda hem de yıldır sürdürdüğü başkanlık makamındaki samimiyeti ve güveniyle tanıyoruz. Bugün de nezaket gösterip ziyaretimize geldiler. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerinin de ifade ettiği gibi kültürel mirasımıza sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu hedef doğrultusunda da bir araya geldik, ne mutlu ki her geçen gün artarak çoğalıyor, büyük bir aile haline geliyoruz. Amacımız dedelerimizden aldığımız ve Türk kültürü ile yoğrulan kültürel zenginliklerimizi yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak. Bu doğrultuda da yemek kültürümüzden dilimize kadar düğünümüze derneğimize kadar Arnavutların sosyal yaşamını sürdürmek, elbette bunu yaparken de Turgutlulu hemşehrilik bilinciyle hareket etmek. Kurulduğumuz günden bugüne yaptığımız faaliyetleri gün geçtikçe arttıracağız. Bu anlamda sizleri de aramızda görmekten onur ve mutluluk duyacağız” dedi.



Başkan Şirin Arnavut Kültür Derneği üyesi oldu

Sıcak ve samimi geçen ziyarette Arnavut böreği ikram edilirken, Dernek Başkanı Özbilen Başkan Şirin’i dernek üyesi olarak da aralarında görmek istediklerini belirtirken, Başkan Şirin de Arnavut Kültür Derneği üyelik formunu imzalayarak resmi üye oldu.
Kaynak: İHA