'Almanların Türkiye İlgisini Sevinçle Gözlemliyorum'

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Lassig: 'Türk Alman dostuluğu bilinen bir dostluktur. Erken rezervasyon sayılarına da bakacak olursak, Almanların, Türkiye'ye turist olarak gelme konusunda ilgilerinin çok yüksek olduğunu sevinçle gözlemliyorum' 'İnsanların Türkiye'ye gelme amaçlarından biri, buranın ikliminin çok güzel olması. Türk insanının güleryüzlü, misafirperver olması da ikinci büyük etken. Almanlar, Türk yemeklerini de çok beğeniyor. Bu da üçüncü etken'

'Almanların Türkiye İlgisini Sevinçle Gözlemliyorum'
ALİ BALLI - Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig, "Almanların Türkiye'ye turist olarak gelme konusunda ilgilerinin çok yüksek olduğunu sevinçle gözlemliyorum." dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinliğe katılan Lassig, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi ve özellikle Bodrum'u çok beğendiğini söyledi. Lassig, Bodrum'un tarihi ve doğasıyla çok güzel bir şehir olduğunu vurguladı.

Almanların da bu güzelliklerin farkına vardığını belirten Lassig, "Bodrum çok güzel bir şehir. Almanların da buna bizzat kendilerinin tanıklık ettiklerini, bu nedenle burayı çok beğendiklerini düşünüyorum." dedi.

Türk insanının güleryüzlü ve açık kalpli olduğunu belirten Lassig, şöyle konuştu:

"İnsanların Türkiye'ye gelme amaçlarından biri, buranın ikliminin çok güzel olması. Türk insanının güleryüzlü, misafirperver olması da ikinci büyük etken. Almanlar Türk yemeklerini de çok beğeniyor. Bu da üçüncü etken. Her iki ülke arasında sürekli büyüyen bir ekonomik ilişki var. Ben Türklerin çok açık yürekli, çok sevecen ve misafirperver olduklarını düşündüğüm için Almanların mutlaka Türkiye'yi ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Türkiye buna değer bir ülke. Türkiye tarihi ve kültürüyle muhteşem bir ülke olduğunu söyleyebilirim. Almanların bu güzellikleri görebilmeleri için Türkiye'yi ziyaret etmelerini özellikle istiyorum. Bu kültürü ve bu güzellikleri kendileri birebir görsün istiyorum."

Almanya'da 3 milyona yakın Türk vatandaşının yaşadığına da dikkati çeken Lassig, "Türk ve Almanların arasındaki bu tarihi dostluğu hiç kimse yok etmemeli, etmez de. Her iki halkın arasında yıllardır süren bu dostluk ilişkisi, büyüyen ekonomik ve kültürel ilişkilerden kaynaklanıyor. Türkiye'nin sınırlarında yaşanan olumsuzluklar bu dostluğu etkilemez." değerlendirmesini yaptı.

Alman vatandaşların bu yıl Türkiye'ye oldukça ilgi göstereceğini umduğunu, bunun işaretlerini de gördüğünü anlatan Lassig, "Erken rezervasyon sayılarına da bakacak olursak, Almanların, Türkiye'ye turist olarak gelme konusunda ilgilerinin çok yüksek olduğunu sevinçle gözlemliyorum." diye konuştu.
Kaynak: AA