Akpınar'da Z-Kütüphane Açılışı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Akpınar ilçesinde Z-kütüphane açıldı.

"Çocuklarımız Okusun Geleceğimiz Aydınlık Olsun" projesi ile Akpınar Ortaokulu'nda şehit polis memuru Bekir Deniz anısına oluşturulan Z-kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Z-kütüphanenin teknolojik ve sosyal imkanlardan yeterince yararlanamayan, yeterli bilgiye ulaşmakta zorluk çeken öğrenciler için hazırlandığını belirtti.

Akpınar Ortaokulu öğrencilerinin bilgiye ulaşmaktaki dezavantajlı durumlarının giderilmesinin amaçlandığını vurgulayan Akyüz, şunları kaydetti:

"Araştırma ve bilgiye ulaşmada kısıtlı konumda bulunan çocuk ve gençlerimizin daha iyi bir gelecek için ihtiyaç duyduğu imkanlar bir ölçüde karşılanmış olacak. Kütüphaneler ile çocuklarımızın geleceğe güvenle bakan, eğitim ve öğretimlerinde daha başarılı ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanacaktır. Akpınar Ortaokulu bünyesinde kurulan ve Şehit Polis Bekir Deniz Z - Kütüphanesi öğrencilerimize ve ilçemize hayırlı olsun. Vatanımızın ve milletimizin bekası için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Kaman Kaymakamı ve Akpınar Kaymakam Vekili Murat Girgin de, böyle projelerin şehitlerin adının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine işaret etti.

Kaymakam Girgin, "Bu zamanda her yerden bilgiye ulaşmak kolaylaşırken, klasik kütüphanelerin çekiciliği kalmamıştır. Böyle kütüphanenin ilim, irfan yuvası olan öğrencilerimize çok fazla katkısı olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Akpınar Belediye Başkanı Mustafa Karahan, şehit polis memuru Bekir Deniz'in ailesi, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA