AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Kaynarca Açıklaması

'(Tepebaşı Belediyesi) Yeni ve büyük bir borçlanma ile karşımıza çıktılar'.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Tepebaşı Belediyesinin yeni ve büyük bir borçlanmayla karşılarına çıktığını bildirdi.

Kaynarca, yaptığı yazılı açıklamada, Tepebaşı ilçesinde milletin kendilerine verdiği muhalefet ve denetim görevini, Türkiye'nin ve ilçenin şartlarını göz önünde bulundurarak, hassasiyetle ve hakkaniyetle yapmaya, kırmadan, dökmeden, siyaseti yozlaştırmadan yaparak, eleştirileri dile getirdiklerini kaydetti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın son dönemde, hizmetsizliğin ve kötü yönetimin üzerine, ilçeyi mali büyük borçlara maruz bıraktığını savunan Kaynarca, şunları kaydetti:

"Belediye başkanı, hiçbir uyarıya kulak asmayarak, kötü gidişatı adeta körüklemektedir. Türkiye'nin kendi ölçeğinde, en borçlu belediyelerinden olan hızlı borçlanmada rekorlar kıran Tepebaşı Belediyesinin 2018 bütçesi için faiz giderini yüzde 100 artırıp borç batağına sürüklenmesini eleştirmiştik. Ancak tedbir almak yerine, yeni ve büyük bir borçlanma ile karşımıza çıktılar. Bütçesinin yüzde 90'ı borç olan belediye, bir o kadar daha borçlanmayı planlamaktadır. 60 milyon yeni kredi talebiyle gelen başkan, sessiz sedasız 10 yıl daha, ilçemizi ipotek altına almaya çalışmaktadır. 15 milyon kredinin gerekçesinde, fen işleri çalışmalarına kullanılacağını açıkladığı için ve tahsisli kredi olmasından dolayı, AK Partili meclis üyelerimiz de onay vermiştir. Kalan 45 milyonluk kredinin nereye, hangi sebeple harcanacağını belediye başkanı başka, kulisler başka, komisyon başka şekilde ifade etmektedir. Biz anlıyoruz ki, Büyükşehir hayali ile seçim hazırlığı yapılmaktadır. Bir yıl başkanlık süresi kalan birinin, 10 yıl boyunca yılda 7 milyon faizle toplam 115 milyon borç yapmaya hakkı yoktur."
Kaynak: AA