Afrin'de 1 günde 5 köy temizlendi

Zeytin Dalı Harekatı'nın 21. gününde Orta Çakallı, Eşkan, Cukali Favkani, Nisriyye ve Dükkan köyleri, YPG'li teröristlerden temizlendi. Terör hedefleri tank, obüs ve ÇNRA'larla vuruluyor.

Afrin'de 1 günde 5 köy temizlendi
Afrin'de 1 günde 5 köy temizlendi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in Nisriyye Tepesi ile Nisriyye ve Dükkan köylerini terörden arındırdı.

5 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Orta Çakallı, Nisriyye, Dükkan, Eşkan ve Cukali Favkani köylerini PYD/PKK'dan kurtardı.

TERÖR HEDEFLERİ ÇNRA'LARLA VURULUYOR

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'daki birliklerde konuşlu Çok Namlulu Roket Atar ile (ÇNRA) ile Afrin'deki YPG'ye ait hedefler ateş altına alındı.


Afrin'de 1 günde 5 köy temizlendi

TSK UÇAKLARI, ÇOK SAYIDA NOKTAYI VURDU

Dün gece saatlerinde TSK uçakları, Bafilun Dağı, Şeyh Huruz ve Kefer Cenne köyleri, Şeran, Cinderes ve Racu beldeleri ile ilçenin güneydoğusunda teröristlere ait bazı toplanma merkezlerinin aralarında bulunduğu çok sayıda noktayı vurmuştu.

46 NOKTA ÖRGÜTTEN KURTARILDI

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 29'ü köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 13'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 46 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Terör örgütlerinden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

'Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar ve Şeyh Huruz köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü, Cinderes beldesinde Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan köyleri ile Mersides ve Nisriyye Tepesi'ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi.

19 HEDEF İMHA EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen hava harekatıyla PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 19 hedef imha edildi. Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine döndü.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI BİN 62 OLDU

Bölgeden elde edilen bilgilere göre, dün 34 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı da bin 62 oldu.

Hava harekatı ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen harekat planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.