Zeytin Dalı Harekatı'na Sığınmacılardan Destek

Zonguldak'ta yaşayan çok sayıda sığınmacı Afgan, Özbek ve Uygur Türkleri, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için askerlik şubesine başvuru yaptı.

Zeytin Dalı Harekatı'na Sığınmacılardan Destek
Zonguldak'ta yaşayan Uygur Türkleri, Afgan ve Özbek sığınmacılar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için askerlik şubesine başvurdu.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Zonguldak'a sığınan yaklaşık 70 Afganistanlı, Özbekistanlı ve Uygur Türkü, ellerinde Türk bayraklarıyla askerlik şubesi önüne geldi.

Dilekçelerini askerlik şubesine verenlerden Afganistan uyruklu Muhammet Kasimiyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini ifade ederek, "Harekata katılmak için toplandık. Büyüklerimiz bizlere destek verdi. Bugün buraya hepimiz gelerek Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için geldik. Müracaatımızı yaparak form doldurup inşallah askere gideceğiz." dedi.

Uygur Türkü Kürşat Cumahun da Türkiye'nin kendisi için öz vatanı olduğuna dikkati çekerek, "Afrin harekatına, Türkiye ve askerlere destek vermek için geldik. Türkiye ve askerlerimiz için canımız feda. Askerlerimize dua ediyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise askerlik şubesine gelen yaklaşık 70 kişinin Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için müracaatta bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Müracaat formlarımızı dolduracağız. Suriye'deki savaş Türkiye'nin bağımsızlık savaşıdır. İnsanlarımız bunu bilmiyor. Etrafımız tamamen ABD'siyle İsrailiyle Almanyasıyla Hollandasıyla ve Fransızıyla çevrilmiş. İşgal güçleri orayı işgal etmişler. Oradaki PKK/PYD ve aklımıza gelen bütün örgütlerle beraber sınırlarımızdan içeri girmek ve terörü devam ettirmek ve ülkemizi bölmek, parçalamaktır ama biz Türk milleti olarak buna müsaade etmeyeceğiz."
Kaynak: AA