Vefatının 100'Üncü Yılında Ulu Hakan Abdülhamit Han Anlatıldı

Bilecik Belediyesi tarafından Ulu Hakan Abdülhamit Han’ın, 100’üncü vefat yılı dolayısıyla ’’Ulu Hakan Abdülhamit Han’’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Vefatının 100'Üncü Yılında Ulu Hakan Abdülhamit Han Anlatıldı
Bileciklileri, her ay birbirinden güzel konu ve konukları ile buluşturan Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta, Ulu Hakan Abdülhamit Han hem anlatıldı, hem anıldı. Geçtiğimiz ay, tüm ülkede sahne alacak olan ve ilk perdesi Bilecik’te açılan ’’Usta’’ isimli tiyatro oyunu ile anılan Sultan Abdülhamit Han, bu kez Yazar Mustafa Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans ile hatırlandı. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferans öncesi öğrenci ve katılımcılara, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan tarafından ’’Sultan 2. Abdülhamit Han Ulu Hakan Mı, Kızıl Sultan Mı? adlı kitaplar hediye edildi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği konferansta Yazar Mustafa Turan, Sultan Abdülhamit Han, yaptığı icraatları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Konferansın sonunda Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Yazar Mustafa Turan’a, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.
Kaynak: İHA