Selçuklu Kent Konseyi'nde Genel Kurul Yapıldı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Selçuklu Kent Konseyi’nde genel kurul yapıldı.

Selçuklu Kent Konseyi'nde Genel Kurul Yapıldı
Selçuklu Kent Konseyi yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerini belirlemek için toplandı. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul seçimi ile konseyin yeni başkanı Veli Vural oldu. Divan Başkanı ve divan üyeleri belirlenmesiyle başlayan kongrede, yeni yürütme kurulu üyeleri de belirlendi. Kongrede çalışma gruplarının oluşturulması için yürütme kuruluna yetki verildi.

Genel kurulun açılış konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, 2 yıldır başkanlığını yürüttüğü Kent Konseyi’nin faaliyetlerini slayt sunumu ile genel kurul üyelerine anlattı. Yayla, "İki yıllık başkanlık sürecimde öncelikle Selçuklu’da yaşayan tüm hemşehrilerimize ve milletimize faydalı olma adına birçok projeyi hayata geçirerek hizmet etmeye çalıştım. Bu süre içerisinde işimiz aşk ile yapmaya gayret ettik. Burada bizlere öncülük eden ve desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen başta Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay olmak üzere siz değerli genel kurul üyelerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Selçuklu Kent Konseyimize yeni seçilecek olan başkanının bu bayrağı daha ileriye taşıyacağına olan inancımı belirtirken kendisine bu yolda başarılar diliyorum" dedi.



"Kent konseyi faaliyetleri ile Türkiye’ye örnek"

Selçuklu’nun nüfusu ile Konya’nın en büyük ilçesi olmasının yanı sıra genç nüfusuyla da ön plana çıkan bir ilçe olduğunun altını çizen AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, "Kent Konseyimizin faaliyetlerinin birçoğunun temelinde gençler ve gençlik faaliyetleri var. Ayrıca bu faaliyetler içinde çalışan gençlerimizin de düşünülmesi ve onlara yönelik projeler uygulanması Türkiye’de ilk ve örnek bir uygulama oldu. İnşallah bu bir başlangıç oldu. Bundan sonra görev alacak başkan ve yönetimlerimizde bu faaliyetlerin üzerine koyarak ülkemize ve şehrimize hizmet etmeye devam edecekler" dedi.

Selçuklu Kent Konseyi’nin faaliyetlerinde gençlik çalışmalarına ağırlık vermesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay," Özellikle çalışan gençlik konusundaki çalışmalar sadece Konya’da değil tüm Türkiye’ye örnek bir hal aldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tabi beklentilerde yükselmiş oldu. Yeni görev alan arkadaşların da buna yeni projeler eklemeleri gerekiyor. Ayrıca yeni görev alacak arkadaşların yönetim oluştuktan sonra en azından bu heyeti şehirle ilgili yapılmasını istediklerini projeler hakkında istişarede etmelerinde fayda görüyorum. Burada bulunan heyetin de ilçemiz hakkında mutlaka önerileri olacaktır. Hem gençlerin yanına kadınları, çocukları ekleyerek yeni gruplar açmak hem de gençlere yaptığımız hizmetleri çeşitlendirme imkanı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Kent konseyine desteğimiz sürecek"

Selçuklu’nun 640 bine ulaşan nüfusu ile büyük bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Belediye imkanlarıyla birçok iş yapıyoruz ama yapacak da çok iş var. Özellikle sivil inisiyatifin böyle güzel işler ortaya çıkarmasını kutluyorum. Abdullah Yayla kardeşimize bugüne kadar yapmış olduğu tüm hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla Kent Konseyinin çalışmalarına destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Selçuklu Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Veli Vural da oylama sonrası genel kurula bir teşekkür konuşması yaparak, "Beni bu göreve layık gördüğünüz için hazıruna, bugünümüzü ve bu heyecanımızı paylaşan herkese özellikle teşekkür ediyorum. Sorumluluğumun ve yükümün farkındayım. Enerjimi Kent Konseyi ve çalışan gençlere harcayarak çıtayı daha da yukarı taşımak için elimden geleni yapacağım. Bu bağlamda iki yıldır fedakarlıkla ve omuz omuza Kent Konseyimizin çalışmalarını yürüten Abdullah Yayla kardeşime ve yürütme kuruluna, meclis gruplarında görev alan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere Başkanlıktan ziyade ağabeylik yapan ve destekleyen Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Selçuklu Kent Konseyi Genel Kurulu yeni Başkan Veli Vural’ın görevi devraldığı Abdullah Yayla’ya hizmetlerinden dolayı plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurula Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, muhtarlar ve genel kurul üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA