Sakin Şehir Eğirdir İtalya'da Tanıtılacak

Türkiye'nin sayılı sakin şehirlerinden Eğirdir, İtalya'da yapılacak olan BIT Milano Turizm Fuarı'nda tanıtılacak.

Eğirdir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 11-13 Şubat 2018 tarihleri arasında İtalya'nın Milano kentinde düzenlenecek BIT Milano Turizm Fuarı'na bu yıl Türkiye'deki Cittaslow (Sakin Şehir) yerini alacak.

Sakin Şehir Türkiye temsilciliği olan Seferihisar Belediyesi öncülüğü ve İtalya Cittaslow ağı kurucu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşecek olan BIT Milano Turizm fuarında Isparta'yı bu yıl Eğirdir Belediyesi temsil edecek.

Fuarda, turizmin yanı sıra dış pazar, seyahat acenteleri ile görüşme ve ülkelerin kültürel zenginlikleri de tanıtılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, sakin şehirle ilgili bir tanıtım faaliyetlerine daha imza atacaklarını ifade etti.

Fuarda sakin şehir Eğirdir ile ilgili tanıtım sunumlarının yapılacağını aktaran Şengöl, şunları kaydetti:

"Çok küçük ürün örnekleri de götürülerek ikramlarda bulunulacak. Şehrimizin tanıtımı ile ilgili materyaller orada ilgilisi ve meraklısı ile buluşacak. Eğirdir'i ne kadar fazla kişiye tanıtırsak o kadar iyi olacağını biliyoruz. Sonuç olarak Cittaslow ve Türkiye birlikteliği ile Eğirdir'i dünyaya tanıtacağız."

Eğirdir Belediyesini İtalya'da Hal Müdürü Eşref Çatal temsil edecek.

Kaynak: AA