Polisten Öğrencilere Güvenlik Semineri

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen kişisel korunma ve güvenlik semineri verildi.

Polisten Öğrencilere Güvenlik Semineri
Asfalt Mahallesi Şehit Ahmet Demir, ilkokulunda 260 öğrenciye verilen seminerde, ilk olarak suçun tanımı yapıldı. Suçun önlenmesi ve suçtan korunmak için öğrencilerin uyabileceği basit tedbirleri başlıklar halinde tek tek anlatıldı. Okula gidiş gelişlerde dikkat edilecek hususlar, önemli telefon numaraları, servis araçlarında uyulması gereken kurallar, evde tek başına kalındığında yapılması gerekenler ve internet güvenliği gibi birçok konuda öğrenciler bilgilendirildi.

Özellikle okula yaya olarak giden öğrencilere önemli uyarılarda bulunan polisler, tenha yollar, parklar, terk edilmiş binalar, inşaatlar ve binaların kalorifer daireleri gibi yerlere girilmemesi gerektiğini anlattı. Yabancı şahısların araçlarına kesinlikle binilmemesi gerektiğini de söyleyerek öğrencilerin üzerlerinde fazla miktarda para ve değerli eşya bulundurmamaları konusunda da uyarıda bulundu.
Kaynak: İHA