Nilüfer Belediye Meclisi'nden Afrin Harekatı'na Destek Mesajı

Nilüfer Belediyesi’nin meclis toplantısına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin Harekatı damga vurdu. Şehitler için saygı duruşu ile başlayan mecliste, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği harekata destek mesajları verildi.

Nilüfer  Belediye Meclisi'nden Afrin Harekatı'na Destek Mesajı
Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında toplanan mecliste gündeme geçilmeden önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ kapsamında Afrin’e yaptığı harekatta şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bozbey, teröre ve teröre destek verenlere karşı olduklarını ifade ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeden zaferle ayrılacağına inandığını belirtti.

CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem de harekata desteklerini belirterek, “Terör yuvalarına karşı düzenlenen harekat partimiz tarafından da desteklenmektedir. Türkiye’nin bütünlüğü açısından yapılan bu harekatın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Asker ve sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Ülkenin refahı ve huzuru için yapılan bu tür çalışmaların her zaman bizde arkasında olacağımızı vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı da Afrin Harekatı’na dair hazırladıkları bildiriyi okudu. Bildiride, “Terörist odaklara karşı yürütülen operasyonda ordumuzun, hükümetimizin ve devletimizin yanındayız” ifadelerine yer verildi.

Birçok madde ve önergenin karara bağlandığı meclis toplantısını izleyenler arasında Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri de vardı. Gençler meclisi izleyerek yerel yönetimlerde karar alma süreçlerine ilişkin bilgi sahibi oldu.
Kaynak: İHA