MYP Lideri Yılmaz'dan ABD'ye Sert Tepki

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz , ABD’nin açık ve net bir şekilde teröre destek veren yegane ülke konumuna geldiğini söyleyerek, " Amerika terör destekleyen ülkeler arasına alınmalıdır" dedi.

MYP Lideri Yılmaz'dan ABD'ye Sert Tepki
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Zeytin Dalı harekatını değerlendirerek bir basın açıklaması yaptı. Yazılı açıklamasında MYP Lideri Yılmaz, "Misak-ı Milli Musuldur ,Kerküktür , Haleptir" diyerek, "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. O vatan Misak-ı Milli ile Türklere vadedilen topraklardır.

Türkiye, 1920 öncesi ve son Osmanlı meclisi tarafından dünyaya dayatılan kendi aidiyetindeki Milli Misak topraklara yerleşmedikçe bu coğrafyada ne barış gelir ne de anlamı barış ve huzur olan İslam yeşerir. Bu orduya tam destek verilmeli,harekat Afrinle sınırlı kalmadan Halep ve Fıratın Doğusuna kadar uzanmalıdır. Geri çekilmek gir çık yapmak geçmiş tecrübe ile sabittir ki, sürekli şehit vermemize ve zayıf düşmemize sebep olmuştur" dedi.

Bu saatten sonra geri adım atılmaması gerektiğini söyleyen MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Yıllarca Kuzey Irak’ta gir çık yapıldı. Fakat terörün kökü ve aleyhimize olan gelişmelerin önü alınamadı. Artık hata yapılamaz. Suriye de kontrol edilebilecek her metrekare toprak kontrol altına alınmalı ve Türk askeri geri çekilmeden orada kalıcı bir huzur gelene kadar üslenmelidir"dedi . ABD’ye de sert tepki gösteren MYP Lideri Yılmaz, "Amerika Terör Destekleyen ülkeler listesine alınmalıdır. Amerika açık ve net bir şekilde dünyada teröre destek veren yegane ülke konumuna gelmiştir. Bütün dünyada bir çok ülkeyi teröre destek veren ülke listesine alan Amerika bu işi yaparken ne yazık ki kendisini unutmuştur. Türkiye olarak uluslararası platformlarda kendimiz savunmak üzere ilk önce Hükumet nezdinde Amerika’yı teröre destek veren ülkeler listesine aldığımızı bütün dünyaya açık ve net bir dil ile ifade etmeliyiz. Böyle bir deklerasyon Amerika’yı geri adım atmaya ve düşünmeye sevk edecek hayati bir öneme sahiptir"

"Trump açık suç işliyor"

Suriye Kuzeyinde terör örgütü PKK-PYD yapılanmasına Amerikan yönetimince verilen silahların Trump tarafından onaylanmış olması açık bir terör suçu olduğunu söyleyen MYP Lideri Yılmaz, " Adının Trump olması ya da Amerikan Başkanı olması teröre destek suçunu asla ortadan kaldırmaz kaldırmayacak. AK Parti hükumeti ile Cumhurbaşkanı bu konunun üzerine hızla gitmelidir. Trump tarafından Suriye’ye gönderilen ve terör guruplarına askeri teçhizat ve mühimmat gücü sağlayan bu silahların varlığı uluslararası terör suçuna açık delildir. Trump tarafından işlenen bu suç, Cumhurbaşkanı tarafından çok daha net ve açık ifadelerle resmi kayıtlara geçecek şekilde dünyaya ilan edilmedir "dedi.

Kaynak: İHA