Milli Emlak Genel Tebliğindeki Değişiklik

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile ilgili uyarıda bulundu.

Belediye Başkanı Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, önceki yıllarda tarım arazilerinin içindeki vatandaşlara satışıyla ilgili olarak 4706 sayılı düzenlemenin yapıldığını hatırlattı.

Söz konusu düzenlemeye göre, belediye mücavir alanları içindeki yerlerin satışının yapılamadığını anımsatan Çetinkaya, 31 Aralık 2017'de yayımlanan "Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile bu durumun değiştiğini belirtti.

Çetinkaya, düzenleme ile 30 Mart 2018 tarihinden itibaren üç yıl süreyle geriye doğru, kıyı kenar çizgisinden beş kilometre ve daha fazla içeride kalmak şartıyla, tarım arazisi olarak kullanılan yerlerin satışına ona verildiğini aktararak, bir yıllık müracaat süresinin de başladığını ifade etti.

Vatandaşların bir yıl içinde Maliye Bakanlığı'nın ilçedeki temsilcisi Mal Müdürlüğü bünyesindeki Milli Emlak servisine müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, bu düzenlemenin tarım alanlarının, içindeki vatandaşlara satışı yönünde önemli bir düzenleme olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA