Mardin'de 'Her Atık Çöp Değildir' Projesi Başlatıldı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde "Her atık çöp değildir" projesi başlattı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan projede 10 ilçedeki okullara, geri dönüşüm potaları, atık pil toplama makineleri konulacak.

Bu kutular sayesinde öğrencilerin, pet şişe, metal kutu ve kağıt biriktirmeleri sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, merkez Artuklu ilçesinde bulunan Elif Ana İlkokulunda proje tanıtım programında, çocukların her anlamda çevrelerine karşı duyarlı olmaları için çalıştıklarını söyledi.

Çocukları her atığın çöp olmadığı konusunda bilgilendirmek için projeyi başlattıklarını aktaran Yaman, "Geleceğin teminatı olan çocukları çevreye karşı duyarlı olmaları için belediye olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin proje konusunda duyarlı olduklarını ifade eden Yaman, "Katı atık malzemelerini değerlendirerek, yeni eserler ortaya koymuşlar. Bu da öğrencilerin bunu ne kadar benimsediklerini gösteriyor." ifadesini kullandı.

Öğrencilerin katı atıklardan yaptıkları ürünleri inceleyen Yaman, öğretmen, veli ve öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA