Kırşehir'de Geçen Yıl 595 İmplant Operasyonu Yapıldı

Kırşehir Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde, geçen yıl 595 implant operasyonu yapıldığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, implantta yapılan başarılı operasyonlarla, hasta taleplerinin de her geçen gün arttığı belirtildi.

Geçen yıl 595 implant yapıldığı vurgulanan açıklamada, hizmetlerinin 42 ülkede geçerli olan teknikler ile uygulandığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen diş doktoru Topçu, implantın kaybedilen dişlerin, çene kemiğinde oluşan boşluklara tıbbi malzemelerin monte edilmesini esas aldığını aktardı.

Topçu, şunları kaydetti:

"Çene kemiğinde hücresel bazda entegre olan implantlar, işlemlerin ardından diş kökü yerine geçer ve üzerine protezler yapmamıza imkan sağlar. Bu sayede ağızdaki dişşiz boşluğun yanlarındaki dişler de kesim işlemi yapılmaz. İmplant tedavisi total dişsizlik (ağızda hiç diş bulunmaması) vakalarında yani halk arasında 'damak' tabir edilen tam protezlerin etkili ve modern bir alternatifidir. Bu tedavi sayesinde takıp çıkarmak zorunda kaldıkları protezlerinin yerini sabit dişler almaktadır. Hastamızın genel sağlık durumu elverdiği ölçüde, tedavi ihtiyacı belirlenerek merkezimizde implant uygulamaları diş tabipleri tarafından, hijyen ve kalite kurallarına azami ölçüde uyularak yapılmaktadır."

Kaynak: AA