Kahvesini 45 Yıldır Soğutmadan Servis Ediyor

Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki tarihi Uzun Çarşı'da çaycılık yapan İsmail Öz, müşterilerine 45 yıldır yaptığı farklı kahve sunumuyla dikkat çekiyor.

Tarihi Uzun Çarşı'da bulunan çay evinde 45 yıldır esnaflık yapan İsmail Öz, Türk kahvesi servisinde kendine özgü seromonisiyle müşterilerinin hem ilisini hem de beğenisini topluyor.

Kahve siparişlerinde, masaya içi sıcak su dolu fincan gönderen Öz, daha sonra ocakta pişirdiği kahveyi, bekleme süresinde sıcak suyla ısınmış fincana müşterisinin yanında cezveden dökerek servis ediyor.

Servisten sonra ilk yudumu bekleyen Öz, müşterisinin beğenisini sunmasıyla yanından ayrılıyor.

İsmail Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 45 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Kahve pişirmeyi çıraklık zamanında ustasından öğrendiğini ifade eden Öz, "İnsanlara bir değişiklik yapmamız lazımdı. Sunum şeklini tamamıyla ben ürettim. Farklı bir şey olsun diye fincanlara önden sıcak su koyup keyifli bir sunum yapmak istedik ve bu şekilde de itibar gördü." dedi.

Kahvesinin sevildiğini ve birçok kişinin kendisini büyük mekanlar açmak için teşvik ettiğini ancak küçük ocağında mutlu olduğunu dile getiren Öz, şunları kaydetti:

"Pişirdiği kahvenin sırrını oğlum ve oğlum gibi yetiştirdiğim elemanımla paylaştım. Hep biz olmayacağız hayatta, onlar da burada çalışarak nasiplerini kazanacaklar. Pişirdiğim kahveyi üç sefer çektiriyorum. Kahveyi bakır cezvelerde pişirmekteyim. Bazen merak eden insanlar var, 'bu köpük nasıl oluyor?' diye. Sevgimizi katıyoruz kahveye, öncelikle sevgimiz var. Müşterilerimizi seviyoruz, onlardan geçimimizi sağlıyoruz."

Kaynak: AA