İzmir'de Kültür Sanat

Kentte bu hafta 2 opera ve 3 tiyatro oyunu sanatseverlerle buluşacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), Johann Strauss'un "Yarasa" operetini sanatseverlerle buluşturacak.

"Vals Kralı" olarak adlandırılan Strauss'un, valslerle süslü "Yarasa" opereti 8 ve 10 Şubat'ta Elhamra Sahnesi'nde gösterilecek.

19. yüzyıl Viyana'sını, oradaki eğlence yaşamını melodi zenginliğiyle işleyen temsilde, soyluların yaşamları anlatılıyor.

İZDOB ayrıca Tolga Taviş'in bestelediği Hekimoğlu operasını 13 ve 15 Şubat tarihlerinde sahneleyecek.

Osmanlı döneminde Karadeniz'de yaşanan bir öykünün anlatıldığı Hekimoğlu operasında orkestra şefliğini ise eserin bestecisi Tolga Taviş ile Tulio Gagliardo dönüşümlü üstlenecek.

- Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu olmak üzere 3 eseri sahneye koyacak.

Tiyatro klasiklerinden "Hastalık Hastası", Bulgar yönetmen Vladlen Alexandrov yönetiminde 8, 9 ve10 Şubat tarihlerinde Konak Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Çocuklara dostluğun öneminin, doğanın neden korunması gerektiğini, teknolojinin hayattaki yerini anlatan "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" adlı şarkılı danslı çocuk oyunu da 11 Şubat'ta gösterilecek.

Dinçer Sümer'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Sandalım Kıyıya Bağlı" adlı müzikli eser ise 13-17 şubat tarihlerinde Konak Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Konser

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), şef Peter Breiner eşiliğinde konser verecek.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 9 Şubat'ta saat 20.00'de başlayacak konserde, Breiner'e flütte Şefika Kutluer eşlik edecek.

Kaynak: AA