Gençlik Liderleri, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktı

Muş Gençlik Merkezi Müdürlüğü Gençlik Liderleri tarafından yürütülmekte olan "İyilik Ağacı" projesi kapsamında doğadaki yaban hayvanları için yem ve sakatat bırakıldı.

Gençlik Liderleri, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktı
Muş’taki gençlik liderleri, doğadaki hayvanlar için kasap, lokanta ve yem fabrikalarından et, sakatat ve buğday topladı. Toplanan ürünler, kış aylarında doğadaki yem ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken yaban hayvanları için kırsal kesime bırakıldı. Muş Gençlik Merkezi Gençlik Liderliği Stajyeri İsmail Özkan, Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü ’İyilik Ağacı’ projesi kapsamında yaban hayvanlarına yem bıraktıklarını söyledi.

Dağdaki hayvanlar için buğday ve sakatat bıraktıklarını ifade eden Özkan, "Yabani kuşlar için buğday, köpek, tilki ve diğer yaban hayvanlar için de kemik bıraktık. Bu proje kapsamında çok çeşitli faaliyetler yürütüyoruz, bu faaliyetlerimizden sadece birisi. Bunu da Hz. Ömer’in ’Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler’ sözüne riayetten bu projeyi yürütmekteyiz" dedi.

Muş Gençlik Merkezi Gençlik Liderliği Stajyeri İrfan Batır ise, doğada aç kalmış yaban hayvanları için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yardımları belli aralıklarla sürdürdüklerini ifade eden Batır, "İyilik Ağacı projemizin içeriğinde, doğadaki aç kalmış yabani hayvanların beslenmesi bulunuyor. Onlara her türlü gıda ve et ürünlerini bırakıyoruz. Bu projemiz yaklaşık bir hafta ya da 10 gün süre içerisinde devam ettiriliyor. Amacımız; doğadaki hayvanların aç kalmaması, onların bir şekilde rızıklarını temin etmektir. Biz de bunlara vesile olabiliyorsak ne mutlu bize. Hayvanlarımız için çeşitli kasaplardan, lokantalardan ve yem fabrikalarından ürünler topladık, çeşitli sakatat ve et ürünlerini değerlendirip bunları doğaya bıraktık. Bundan sonra yapacağımız bu çalışma devam edecektir. Amacımız; doğadaki hayvanları yalnız bırakmamak, onların rızkını temin etmektir" diye konuştu.

Gençlik Lideri Aynur Karakuzu da, hayvanlara yem ve et vermek için buraya geldiklerini ve İyilik Ağacı projesi kapsamında burada olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA