Erdemli'de Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar İçel Şube Müdürü Yılmaz:'2018 yılında toplam 4 bin 550 kilogram yem bırakmayı hedefliyoruz'.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İçel Şube Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava şartlarından etkilenen ve yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Erdemli ilçesinde doğaya yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İçel Şube Müdürü Süleyman Yılmaz, Erdemli Şefi Mevlüt Çetin, Güneyli Mahallesi Tolaz mevkinde bin 800 rakımda yapılan yem bırakma çalışmalarına katıldı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yılmaz, her yıl kış şartlarının çetin olduğu dönemlerde, yem bulamayan yaban hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmeleri için yem bıraktıklarını söyledi.

Yörede yaşayan bütün yaban hayvanlarının, yem ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Ayrıca kullandığımız yemleri ve sahaları özel olarak seçerek sahada bozulmadan daha uzun kalmalarını sağlayarak, yemlere daha fazla yaban hayvanlarının ulaşmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda örnek olarak verecek olursak normal buğday yerine haşlanmış buğday kullanarak bozulmadan uzun zaman kalmasını sağlamaktayız." diye konuştu.

Bu yıl yaban hayvanlarına 650 kilogram besi yemi ve 245 kilogram ot ve yonca olmak üzere toplam 895 kilogram yem attıklarını aktaran Yılmaz, İçel genelinde yemleme çalışmasının sürdüğünü, 2018 yılında toplam 4 bin 550 kilogram yem bırakmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA